Feijoada marhahĂșssal tĂĄlalva, gazdag babos Ă©tel

Feijoada marhahĂșssal

A Feijoada egy hagyomĂĄnyos brazil Ă©tel, amely a fekete babot Ă©s kĂŒlönbözƑ hĂșsokat ötvöz. A marhahĂșssal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat gazdag, Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely a brazil vidĂ©ki konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik. Ezt az Ă©telt gyakran kĂ©szĂ­tik csalĂĄdi összejöveteleken Ă©s ĂŒnnepekkor, mivel egyszerre laktatĂł Ă©s rendkĂ­vĂŒl Ă­zletes.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 Ăłra 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g MarhahĂșs (pl. lĂĄbszĂĄr)
⭕ 200 g FĂŒstölt hĂșs (pl. fĂŒstölt kolbĂĄsz)
⭕ 300 g Fekete bab
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 2 ek. Olivolja
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 1 ek. CitruslĂ© (pl. lime vagy narancs)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot elƑzƑ este áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon.

    Ha nincs idƑd elƑzƑ nap áztatni, egy gyors módszerrel 1 órán át forró vízben is áztathatod a babot.

    2

    A marhahĂșst Ă©s a fĂŒstölt hĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd egy nagy lĂĄbasban hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a hĂșsokat.

    A hĂșsokat ne tedd tĂșl sƱrƱn a lĂĄbasba, hogy egyenletesen piruljanak meg.

    3

    Add hozzå a felaprított vöröshagymåt és fokhagymåt, és pirítsd 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, hogy ne legyen keserƱ az Ă©tel.

    4

    Tedd hozzĂĄ a babot, a babĂ©rlevelet, a kömĂ©nyt, a paprikĂĄt, a sĂłt Ă©s a borsot. Öntsd fel annyi vĂ­zzel, hogy ellepje az összes hozzĂĄvalĂłt, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon 1,5-2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.

    Folyamatosan figyeld a vĂ­z szintjĂ©t, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g vizet, hogy a bab Ă©s hĂșsok ne szĂĄradjanak ki.

    5

    Ha a hĂșs Ă©s a bab teljesen megpuhult, önts hozzĂĄ citruslevet, hogy friss, savanykĂĄs Ă­zt adjon neki. TĂĄlald rizs kĂ­sĂ©retĂ©ben.

    A citruslé segít kiemelni az ízeket és frissíti az ételt.