A babot előző este áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon.
Ha nincs időd előző nap áztatni, egy gyors módszerrel 1 órán át forró vízben is áztathatod a babot.
A marhahúst és a füstölt húst vágd kisebb darabokra, majd egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húsokat.
A húsokat ne tedd túl sűrűn a lábasba, hogy egyenletesen piruljanak meg.
Add hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.
A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű az étel.
Tedd hozzá a babot, a babérlevelet, a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót, és főzd alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül.
Folyamatosan figyeld a víz szintjét, és ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a bab és húsok ne száradjanak ki.
Ha a hús és a bab teljesen megpuhult, önts hozzá citruslevet, hogy friss, savanykás ízt adjon neki. Tálald rizs kíséretében.
A citruslé segít kiemelni az ízeket és frissíti az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.