Feijoada marhahússal tálalva, gazdag babos étel

Feijoada marhahússal

A Feijoada egy hagyományos brazil étel, amely a fekete babot és különböző húsokat ötvöz. A marhahússal készült változat gazdag, ínycsiklandó étel, amely a brazil vidéki konyhából származik. Ezt az ételt gyakran készítik családi összejöveteleken és ünnepekkor, mivel egyszerre laktató és rendkívül ízletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Marhahús (pl. lábszár)
200 g Füstölt hús (pl. füstölt kolbász)
300 g Fekete bab
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
0.5 tk. Kömény
2 ek. Olivolja
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Citruslé (pl. lime vagy narancs)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot előző este áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon.

    Ha nincs időd előző nap áztatni, egy gyors módszerrel 1 órán át forró vízben is áztathatod a babot.

    2

    A marhahúst és a füstölt húst vágd kisebb darabokra, majd egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a húsokat.

    A húsokat ne tedd túl sűrűn a lábasba, hogy egyenletesen piruljanak meg.

    3

    Add hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű az étel.

    4

    Tedd hozzá a babot, a babérlevelet, a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót, és főzd alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül.

    Folyamatosan figyeld a víz szintjét, és ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a bab és húsok ne száradjanak ki.

    5

    Ha a hús és a bab teljesen megpuhult, önts hozzá citruslevet, hogy friss, savanykás ízt adjon neki. Tálald rizs kíséretében.

    A citruslé segít kiemelni az ízeket és frissíti az ételt.