Feijoada sertĂ©shĂșssal, tĂĄlalva egy gazdag fĂŒstölt hĂșsos levessel

Feijoada sertĂ©shĂșssal

A feijoada BrazĂ­lia egyik legismertebb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amelyet hagyomĂĄnyosan fĂŒstölt hĂșsokkal Ă©s fehĂ©r babbal kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel alapja egy gazdag hĂșsos alaplĂ©, amelyet hosszĂș ideig fƑznek, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek. A feijoada a brazil kultĂșra szerves rĂ©sze, Ă©s kĂŒlönbözƑ vĂĄltozatai talĂĄlhatĂłk az orszĂĄg kĂŒlönbözƑ rĂ©szein. A sertĂ©shĂșsos vĂĄltozat az egyik legnĂ©pszerƱbb, amely egyarĂĄnt gazdag Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g FĂŒstölt sertĂ©shĂșs (pl. kolbĂĄsz, sonka)
⭕ 400 g SertĂ©slapocka
⭕ 250 g FehĂ©r bab
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Zöldpaprika
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehĂ©r babot ĂĄztasd be vĂ­zbe legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsabb megoldåst szeretnél, hasznålhatsz konzerv babot, de az íze nem lesz olyan gazdag.

    2

    A sertĂ©shĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, a fĂŒstölt hĂșst pedig szeleteld fel.

    A fĂŒstölt hĂșsok extra Ă­zt adnak a levesnek, Ă©rdemes a legjobb minƑsĂ©gƱ fĂŒstölt hĂșst vĂĄlasztani.

    3

    A hagymåt, fokhagymåt és zöldpaprikåt apróra vågd. A paradicsomot is vågd fel kisebb darabokra.

    A zöldpaprika és a paradicsom frissessége nagyszerƱ ízt ad a levesnek.

    4

    Egy nagy lĂĄbasban melegĂ­ts olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy ne piruljanak tĂșl, mert akkor keserƱvĂ© vĂĄlhatnak.

    5

    Add hozzĂĄ a sertĂ©shĂșst, a fĂŒstölt hĂșst, a zöldpaprikĂĄt Ă©s a paradicsomot, majd pirĂ­tsd tovĂĄbb 5 percig.

    A pirĂ­tĂĄs segĂ­t, hogy a hĂșsok jobban kiengedjĂ©k az Ă­zeiket.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a beĂĄztatott babot Ă©s annyi vizet, hogy ellepje. Add hozzĂĄ a babĂ©rlevelet, sĂłt Ă©s borsot.

    A babot ĂŒgyesen kell fƑzni, hogy ne essen szĂ©t, de a leves szĂ©p sƱrƱ maradjon.

    7

    FƑzd a feijoada-t lassĂș tƱzön körĂŒlbelĂŒl 1-1,5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g minden hozzĂĄvalĂł megpuhul Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    Ha a leves tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, hogy a leves ĂĄllaga megfelelƑ legyen.

    8

    Tålald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel vagy zöldhagymåval díszítve.

    A koriander frissességet ad a leveshez, de ha nem szereted, elhagyhatod.