A fekete babot előző este áztassuk be bő vízbe, hogy megpuhuljon, és gyorsabban főjön.
Az áztatás segít lebontani a babban lévő keményítőt, így könnyebb lesz emészteni.
A sózott sertéshúst alaposan mossuk meg, majd vágjuk darabokra. Ha túl sós, főzés előtt 30 percig áztassuk hideg vízben.
A túlzott sósságot érdemes főzéssel vagy áztatással csökkenteni.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, majd dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teszi az ételt.
Adjuk hozzá a kolbászt és a szalonnát, majd pirítsuk pár percig, hogy kioldódjanak az ízek.
A kolbászt kissé megpirítva intenzívebb, füstösebb ízt kapunk.
Tegyük bele a sózott sertéshúst, a fekete babot és öntsük fel vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a borsot.
A babérlevél karakteres ízt ad a feijoadának – ne hagyjuk ki!
Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük lefedve 1,5–2 órán keresztül, míg a hús és a bab is megpuhul.
Ha a főzés során elfő a víz, mindig meleg vízzel pótoljuk, hogy a főzés folyamatos maradjon.
Tálalás előtt vegyük ki a babérlevelet, majd forrón tálaljuk rizzsel és narancsszeletekkel.
A narancs nemcsak frissességet hoz, hanem segíti az emésztést is a bab mellett.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.