Az elĆfĆzött feketekagylĂł hĂșsĂĄt ellenĆrizd, hogy tiszta Ă©s puha legyen. Ha szĂŒksĂ©ges, öblĂtsd ĂĄt hideg vĂzben. Az Ă©deskömĂ©nyt Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt szeleteld nagyon vĂ©kony csĂkokra. A fokhagymĂĄt reszeld le vagy aprĂtsd finomra.
Ha fagyasztott feketekagylĂłt hasznĂĄlsz, gyĆzĆdj meg rĂłla, hogy teljesen kiolvadt, Ă©s alaposan lecsöpögtetted a vizet rĂłla. A zöldsĂ©geket julienne-re vĂĄgd, hogy könnyen belefĂ©rjenek a bao bunba.
Egy kis tĂĄlban keverd össze a majonĂ©zt, a reszelt fokhagymĂĄt Ă©s a frissen facsart citromlevet. Ez lesz a könnyƱ, citrusos-fokhagymĂĄs szĂłsz. Tipp: pihentesd 5-10 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A szószhoz hasznålhatsz japån majonézt (Kewpie), ami krémesebb és édeskésebb, mint a hagyomånyos majonéz. A citromlé helyett lime-ot is hasznålhatsz.
Forgasd bele a fĆtt feketekagylĂłkat a fokhagymĂĄs-citromos szĂłszba, majd hagyd ĂĄllni pĂĄr percig. Ez kiemeli a kagylĂł sĂłs, tengeri ĂzĂ©t.
Ne hagyd a kagylĂłt tĂșl sokĂĄig a szĂłszban, mert a citromlĂ© megfĆzheti a hĂșst.
GĆzöld meg a bao bunokat bambuszgĆzölĆben vagy egy lĂĄbas fölĂ© helyezett szƱrĆben, fedĆ alatt. GĆzöld 6-8 percig, amĂg puhĂĄk Ă©s ĂĄtgĆzöltek lesznek. Tipp: ne nyisd fel a fedĆt fĆzĂ©s közben, hogy a bao ne veszĂtse el puhasĂĄgĂĄt.
Ha nincs gĆzölĆd, a bao bunokat mikrohullĂĄmĂș sĂŒtĆben is megmelegĂtheted: tegyĂ©l egy nedves papĂrtörlĆt a bao bunok alĂĄ, Ă©s melegĂtsd Ćket 30-60 mĂĄsodpercig.
Nyisd szĂ©t Ăłvatosan a meleg bao bunokat. ElĆször helyezd bele a vĂ©konyra szeletelt Ă©deskömĂ©nyt Ă©s sĂĄrgarĂ©pĂĄt. Ezek ropogĂłs textĂșrĂĄt Ă©s frissessĂ©get adnak az Ă©telnek.
A bao bun aljåra tehetsz egy salåtalevelet is, ami megakadålyozza, hogy a szósz åtåztassa a tésztåt.
Tedd rĂĄ a szĂłszba forgatott feketekagylĂłkat, majd szĂłrd meg fekete szezĂĄmmaggal Ă©s mikrozöldekkel. Tipp: ĂzlĂ©s szerint kevĂ©s citromhĂ©jat is reszelhetsz a tetejĂ©re.
Ha szereted a csĂpĆset, adhatsz a töltelĂ©khez egy kevĂ©s chili szĂłszt vagy aprĂtott chili paprikĂĄt.
Azonnal tålald. Ez az étel melegen a legfinomabb, amikor a bao puha, a kagyló szaftos, a zöldségek pedig még roppannak.
A bao bunokat elĆre megtöltheted, de a legjobb, ha közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elĆtt töltöd meg Ćket, hogy a tĂ©szta ne ĂĄzzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.