Feketeribizlis-marcipános macaronok tálalva

Feketeribizlis-marcipános macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb desszertjei. Ez a feketeribizlis-marcipános változat az intenzív feketeribizli ízét és a mandulás marcipán selymes édességét ötvözi, így egy igazán különleges édesség születik. A roppanós héjak és a gyümölcsös-marcipános töltelék tökéletes harmóniát alkotnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Feketeribizli
60 g Marcipán
50 ml Tejszín
100 g Fehércsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    A mandulalisztet kétszer is átszitálhatod, hogy még finomabb legyen a végeredmény. A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverődnek.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A keverésnél alkalmazd a 'macaronage' technikát: a spatulával alulról felfelé forgasd a masszát, majd a tál oldalán nyomd ki a levegőt belőle. A cél egy szalagszerűen folyó massza.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. A pihentetés ideje függ a páratartalomtól, a lényeg, hogy a felületük matt legyen, és ne ragadjon az ujjadhoz.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, érdemes egy-két próbasütést végezni. Ha a macaronok alján nem alakul ki a jellegzetes 'láb', akkor a sütő túl hideg.

    5

    A töltelékhez a feketeribizlit pépesítsd egy villával vagy turmixold le, majd keverd össze a tejszínnel és az apróra tört fehércsokoládéval. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad és sima krém lesz.

    A töltelékhez használhatsz friss vagy fagyasztott feketeribizlit is. Ha fagyasztottat használsz, előtte olvaszd ki és csepegtesd le.

    6

    Reszeld le a marcipánt, majd keverd bele a feketeribizlis csokoládékrémbe, hogy extra gazdag ízt kapj.

    A marcipánt érdemes hűtőből kivéve rögtön lereszelni, mert könnyebben kezelhető hidegen.

    7

    Amikor a feketeribizlis-marcipános krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A töltelék ne legyen túl lágy, különben kifolyik a macaronok közül. Ha szükséges, tedd hűtőbe a krémet, hogy jobban megszilárduljon.

    8

    A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A macaronok íze a pihentetés során sokkal intenzívebbé válik. A legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben hagyod őket.