Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A mandulalisztet kétszer is átszitálhatod, hogy még finomabb legyen a végeredmény. A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverődnek.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A keverésnél alkalmazd a 'macaronage' technikát: a spatulával alulról felfelé forgasd a masszát, majd a tál oldalán nyomd ki a levegőt belőle. A cél egy szalagszerűen folyó massza.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. A pihentetés ideje függ a páratartalomtól, a lényeg, hogy a felületük matt legyen, és ne ragadjon az ujjadhoz.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, érdemes egy-két próbasütést végezni. Ha a macaronok alján nem alakul ki a jellegzetes 'láb', akkor a sütő túl hideg.
A töltelékhez a feketeribizlit pépesítsd egy villával vagy turmixold le, majd keverd össze a tejszínnel és az apróra tört fehércsokoládéval. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad és sima krém lesz.
A töltelékhez használhatsz friss vagy fagyasztott feketeribizlit is. Ha fagyasztottat használsz, előtte olvaszd ki és csepegtesd le.
Reszeld le a marcipánt, majd keverd bele a feketeribizlis csokoládékrémbe, hogy extra gazdag ízt kapj.
A marcipánt érdemes hűtőből kivéve rögtön lereszelni, mert könnyebben kezelhető hidegen.
Amikor a feketeribizlis-marcipános krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A töltelék ne legyen túl lágy, különben kifolyik a macaronok közül. Ha szükséges, tedd hűtőbe a krémet, hogy jobban megszilárduljon.
A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A macaronok íze a pihentetés során sokkal intenzívebbé válik. A legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben hagyod őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.