Fenyőmagos gnocchi tálalva

Fenyőmagos gnocchi

A fenyőmagos gnocchi egy tradicionális olasz fogás, amely a burgonyás gnocchi puhaságát a pirított fenyőmag ropogósságával ötvözi. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik szeretik az enyhén diós, krémes ízvilágot. A tejszínes alap, a parmezán és a pirított fenyőmag tökéletes harmóniát alkot, amelyet a friss bazsalikom tesz még frissebbé és különlegesebbé. Ez az étel laktató és egyedi ízvilágú, amely minden alkalomra megfelelő választás lehet. TIPP: Ha még gazdagabb ízt szeretnél, próbálj meg egy kevés citromhéjat is reszelni a tetejére, hogy egy kis frissességet adjon az ételnek!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
120 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
30 g Vaj
100 ml Tejszín
50 g Fenyőmag
50 g Parmezán sajt
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kissé kihűlni. Hámozd meg, és egy krumplinyomó segítségével törd pépesre, hogy teljesen sima állagot kapj.

    A burgonyát héjában főzd, mert így kevésbé szívja meg magát vízzel. A krumplinyomóval simább állagot érhetsz el, mint a villával.

    2

    Keverd össze a tört burgonyát a liszttel, a tojássárgájával és a sóval. Gyúrd össze óvatosan, hogy egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Ne dolgozd túl, mert kemény lesz a gnocchi!

    A tésztát minél kevesebbet gyúrd, mert különben kemény lesz a gnocchi. Ha nagyon ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne sokat.

    3

    Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikből sodorj hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert. Egy éles késsel vágj belőle 2 cm-es darabokat.

    A hengereket egyenletes vastagságúra sodord, hogy a gnocchi-k egyformák legyenek.

    4

    A vágott darabokat formázhatod villával, hogy bordázott felületet kapjanak, ami jobban megtartja a szószt.

    A villa segítségével szép bordázott felületet kaphatsz, de ez a lépés elhagyható.

    5

    Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Dobd bele a gnocchikat, és főzd őket addig, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Ezután szűrd le.

    Amikor a gnocchi-k feljönnek a víz felszínére, azonnal szedd ki őket, mert különben túlfőnek.

    6

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot alacsony lángon, amíg aranybarnára pirul, majd tedd félre.

    A fenyőmag nagyon gyorsan megég, ezért figyelj rá, és kevergesd folyamatosan.

    7

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, és folyamatos keverés mellett hagyd, hogy kissé besűrűsödjön.

    A vajat ne égesd meg. A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne forrjon fel.

    8

    Szórd bele a reszelt parmezánt, és keverd addig, amíg teljesen elolvad a szószban.

    A parmezánt fokozatosan add hozzá, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon össze.

    9

    Dobd bele a főtt gnocchikat, és óvatosan forgasd össze a tejszínes szósszal, hogy minden darabot bevonjon.

    A gnocchi-kat óvatosan forgasd össze a szósszal, hogy ne törjenek össze.

    10

    Tálaláskor szórd meg a pirított fenyőmaggal, friss bazsalikomlevelekkel és extra reszelt parmezánnal.

    A friss bazsalikom és a parmezán kiemeli a gnocchi ízét. Kínálhatsz mellé egy kis olívaolajat is.