Ferrero Rocher macaron

Ferrero Rocher macaron

A Ferrero Rocher csokoládé a Ferrero cég híres terméke, amely 1982-ben jelent meg. A csokoládé ínycsiklandó kombinációja a mogyoró, a tejcsokoládé és a karamell teszi különlegessé. A Ferrero Rocher macaron ötvözi ezt az ízvilágot a francia macaron finom tésztájával, így egy igazán finom és édes desszertet eredményez.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Nutella
100 ml Tejszín
100 g Tejcsokoládé
12 db Mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A macaron sikerének kulcsa a sima, csomómentes alapanyagok. A szitálás elengedhetetlen lépés.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje habnak nagyon keménynek kell lennie, különben a macaron nem lesz szép.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A mandulaliszt és porcukor keverékét óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd a habba. A túlkeverés tönkreteheti a habot.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongoknak egyforma méretűeknek kell lenniük, hogy a macaronok egyenletesen süljenek.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során a tészta teteje megszilárdul, ami elengedhetetlen a macaronokra jellemző 'lábak' kialakulásához.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a macaronokra. Ha a 'lábak' kialakultak, és a tészta megsült, vedd ki a sütőből.

    7

    A tölteléket készítsd el: a Nutellát keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.

    A tejszínt fokozatosan add a Nutellához, hogy a töltelék ne legyen túl folyékony.

    8

    A tejcsokoládét olvaszd fel, majd keverd a Nutellás töltelékhez, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A tejcsokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.

    9

    A mogyorókat tedd a töltelék közepére, hogy azok az ízesítést fokozzák.

    A mogyorókat enyhén pirítsd meg a felhasználás előtt, hogy még intenzívebb legyen az ízük.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek kissé megszilárdulni, így könnyebb lesz vele dolgozni.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, helyezd bele egy mogyorót, majd tedd rá a másik felét.

    A mogyoró a töltelék közepén fokozza a Ferrero Rocher ízélményt.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés során a macaronok ízei összeérnek, és a tészta állaga is javul.