Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A macaron sikerének kulcsa a sima, csomómentes alapanyagok. A szitálás elengedhetetlen lépés.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje habnak nagyon keménynek kell lennie, különben a macaron nem lesz szép.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A mandulaliszt és porcukor keverékét óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd a habba. A túlkeverés tönkreteheti a habot.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongoknak egyforma méretűeknek kell lenniük, hogy a macaronok egyenletesen süljenek.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során a tészta teteje megszilárdul, ami elengedhetetlen a macaronokra jellemző 'lábak' kialakulásához.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a macaronokra. Ha a 'lábak' kialakultak, és a tészta megsült, vedd ki a sütőből.
A tölteléket készítsd el: a Nutellát keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.
A tejszínt fokozatosan add a Nutellához, hogy a töltelék ne legyen túl folyékony.
A tejcsokoládét olvaszd fel, majd keverd a Nutellás töltelékhez, hogy sima és krémes állagot kapj.
A tejcsokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
A mogyorókat tedd a töltelék közepére, hogy azok az ízesítést fokozzák.
A mogyorókat enyhén pirítsd meg a felhasználás előtt, hogy még intenzívebb legyen az ízük.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek kissé megszilárdulni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, helyezd bele egy mogyorót, majd tedd rá a másik felét.
A mogyoró a töltelék közepén fokozza a Ferrero Rocher ízélményt.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés során a macaronok ízei összeérnek, és a tészta állaga is javul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.