Ferrero Rocher panna cotta pohárban

Ferrero Rocher panna cotta

A panna cotta az olasz desszertek egyik legismertebb fajtája, amely az egyszerűségében rejlik. A Ferrero Rocher verzió azonban egy igazi luxus variáció, amely Nutella, tört mogyoró és a híres Ferrero Rocher bonbon kombinációjával készül. Ez a desszert nemcsak gazdag és csábító ízeket kínál, hanem lenyűgöző látványt is nyújt, tökéletes választás bármilyen különleges eseményre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
4 db Zselatinlap
150 g Nutella
50 g Tört mogyoró
30 g Csokoládéforgács
4 db Ferrero Rocher bonbon
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat egyesével tedd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd, amíg a cukor feloldódik. Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.

    3

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne legyen vizes a panna cotta. Keverd addig, amíg teljesen el nem olvad a tejszínben.

    4

    Add hozzá a Nutellát, és keverd simára, hogy a keverék csokoládés legyen.

    A Nutellát érdemes előtte kicsit meglangyosítani, hogy könnyebben elkeveredjen a tejszínes keverékkel.

    5

    Öntsd a keveréket elegáns poharakba, és hagyd hűlni. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).

    A poharakat érdemes folpackkal lefedni, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.

    6

    Tálalás előtt szórj a tetejére tört mogyorót és csokoládéforgácsot. Helyezz egy Ferrero Rocher bonbont a desszert tetejére díszítésként.

    A mogyorót tálalás előtt pirítsd meg kicsit, hogy intenzívebb legyen az íze.