Fideuà amb calamars, gazdag tészta halas ízekkel és friss zöldségekkel

Fideuà amb calamars

A fideuà egy spanyol étel, amely a tenger gyümölcseiből és a tésztából készült pörkölt. Eredetileg a Valencia régióban alakult ki, és hasonló a híres paellához, de a paellával ellentétben tésztát használnak. A calamars, vagyis tintahal, az egyik legnépszerűbb hozzávalója a fideuà-nak, amely gazdag ízeket ad az ételnek. Ez az étel különösen ideális tengeri ételt kedvelők számára, és egy igazi spanyol ínycsiklandó fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Tészta (fideuà vagy spagetti)
500 g Tisztított kalamáris (tintahal)
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
750 ml Húsleves alaplé
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Piros paprika
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, és tegyük félre.

    A tészta túl főzését kerülni kell, hogy a végén ne legyen túlságosan puha.

    2

    A kalamárisokat tisztítsuk meg és vágjuk kis karikákra. A hagymát, fokhagymát és a zöld paprikát apróra vágjuk.

    A kalamári tisztításakor ügyeljünk arra, hogy eltávolítsuk a bélcsatornát és a csontot, hogy az étel ízletesebb legyen.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy paellás serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és a zöld paprikát.

    A fokhagymát és hagymát pirítsuk alacsonyabb hőmérsékleten, hogy ne égjenek meg, és kiadják az ízüket.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük 5 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsomot finomra apríthatjuk, hogy jobban el tudja engedni a levét.

    5

    A kalamárisokat is adjuk a serpenyőhöz, és pirítsuk őket 2-3 percig.

    A kalamárisokat ne pirítsuk túl sokáig, mert könnyen keménnyé válhatnak.

    6

    Adjuk hozzá a fűszereket: sót, borsot és piros paprikát. Ezután öntsük hozzá a húsleves alaplét, és forraljuk fel.

    A húsleves alaplé segít a gazdag íz kialakításában, és elengedhetetlen a szaftos leveshez.

    7

    Miután a leves forrni kezdett, adjuk hozzá a főtt tésztát, és alacsony lángon főzzük 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tészta a levesben való főzése lehetőséget ad arra, hogy a tészta felvegye a gazdag halas ízeket.

    8

    Tálalás előtt szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt, hanem frissességet is ad a végső ételnek.