Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tipp: ha túl száraz a tészta, adj hozzá pár csepp vizet; ha túl nedves, szórj hozzá egy kevés lisztet.
A jó bao tészta titka a megfelelő hidratáltság. A tészta legyen puha, de ne ragacsos.
Fedd le a tésztát, és keleszd meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő. Tipp: a sütő világítása tökéletesen elegendő hőt biztosít a keléshez.
Ha nincs időd, használhatsz gyorsfagyasztott bao bucikat is.
Oszd 8 egyenlő részre a tésztát, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, majd sütőpapírral elválasztva helyezd a párolóba. Pihentesd 15 percet, majd párold 10–12 percig közepes lángon. Ne nyisd fel a fedőt főzés közben!
A pihentetés után a tészta könnyebben formázható.
A halfilét szeleteld kb. 8 kisebb darabra. Sózd meg, majd forgasd lisztbe, felvert tojásba és újra lisztbe. Tipp: ha extra ropogós tempurát szeretnél, készíts külön tésztát hideg szódával és liszttel.
A halat alaposan szárítsd meg a panírozás előtt, hogy jobban tapadjon a bunda.
Forró olajban (kb. 180°C-on) süsd ki a haldarabokat 2–3 perc alatt aranybarnára. Szed le őket papírtörlőre. Tipp: a halat ne zsúfold túl a serpenyőbe, hogy ne hűtse le az olajat!
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizheted egy konyhai hőmérővel, vagy egy kis darab kenyérrel. Ha a kenyér azonnal elkezd pirulni, az olaj elég forró.
A zöldfűszeres szószt tálalás előtt keverd át – használhatsz bolti öntetet vagy keverhetsz majonézt petrezselyemmel, kaporral, fokhagymával és citromlével. Tipp: a hideg szósz jól kiegészíti a forró tempura halat.
A szószba tehetsz egy kevés csípős paprikát is, ha szereted a pikáns ízeket.
Nyisd szét a bao bucikat, helyezz bele egy darab rántott halat, csorgass rá a zöldfűszeres szószból, és azonnal tálald. Tipp: friss zöldfűszerrel megszórva még látványosabb és ízesebb lesz.
A bao bucikat tálalás előtt gőzöld meg újra, hogy melegen tartsd őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.