BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a bĂșzalisztet, cukrot, Ă©lesztĆt Ă©s sĂłt. Add hozzĂĄ a langyos vizet, majd gyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Tipp: ha tĂșl szĂĄraz a tĂ©szta, adj hozzĂĄ pĂĄr csepp vizet; ha tĂșl nedves, szĂłrj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet.
A jĂł bao tĂ©szta titka a megfelelĆ hidratĂĄltsĂĄg. A tĂ©szta legyen puha, de ne ragacsos.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ. Tipp: a sĂŒtĆ vilĂĄgĂtĂĄsa tökĂ©letesen elegendĆ hĆt biztosĂt a kelĂ©shez.
Ha nincs idĆd, hasznĂĄlhatsz gyorsfagyasztott bao bucikat is.
Oszd 8 egyenlĆ rĂ©szre a tĂ©sztĂĄt, formĂĄzz ovĂĄlis lapokat, hajtsd fĂ©lbe, majd sĂŒtĆpapĂrral elvĂĄlasztva helyezd a pĂĄrolĂłba. Pihentesd 15 percet, majd pĂĄrold 10â12 percig közepes lĂĄngon. Ne nyisd fel a fedĆt fĆzĂ©s közben!
A pihentetés utån a tészta könnyebben formåzható.
A halfilĂ©t szeleteld kb. 8 kisebb darabra. SĂłzd meg, majd forgasd lisztbe, felvert tojĂĄsba Ă©s Ășjra lisztbe. Tipp: ha extra ropogĂłs tempurĂĄt szeretnĂ©l, kĂ©szĂts kĂŒlön tĂ©sztĂĄt hideg szĂłdĂĄval Ă©s liszttel.
A halat alaposan szĂĄrĂtsd meg a panĂrozĂĄs elĆtt, hogy jobban tapadjon a bunda.
ForrĂł olajban (kb. 180°C-on) sĂŒsd ki a haldarabokat 2â3 perc alatt aranybarnĂĄra. Szed le Ćket papĂrtörlĆre. Tipp: a halat ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆbe, hogy ne hƱtse le az olajat!
Az olaj hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t ellenĆrizheted egy konyhai hĆmĂ©rĆvel, vagy egy kis darab kenyĂ©rrel. Ha a kenyĂ©r azonnal elkezd pirulni, az olaj elĂ©g forrĂł.
A zöldfƱszeres szĂłszt tĂĄlalĂĄs elĆtt keverd ĂĄt â hasznĂĄlhatsz bolti öntetet vagy keverhetsz majonĂ©zt petrezselyemmel, kaporral, fokhagymĂĄval Ă©s citromlĂ©vel. Tipp: a hideg szĂłsz jĂłl kiegĂ©szĂti a forrĂł tempura halat.
A szĂłszba tehetsz egy kevĂ©s csĂpĆs paprikĂĄt is, ha szereted a pikĂĄns Ăzeket.
Nyisd szĂ©t a bao bucikat, helyezz bele egy darab rĂĄntott halat, csorgass rĂĄ a zöldfƱszeres szĂłszbĂłl, Ă©s azonnal tĂĄlald. Tipp: friss zöldfƱszerrel megszĂłrva mĂ©g lĂĄtvĂĄnyosabb Ă©s Ăzesebb lesz.
A bao bucikat tĂĄlalĂĄs elĆtt gĆzöld meg Ășjra, hogy melegen tartsd Ćket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.