Fishcake citromhéjjal tálalva friss citromszeletekkel és salátával

Fishcake citromhéjjal

A fishcake, vagy halrudacska egy olyan étel, amelyet különböző kultúrákban készítenek, és minden országban van egyedi változata. A citromhéj hozzáadása a halhoz egy friss és pikáns ízt ad, miközben az étel könnyű és finom marad. Az étel egyszerű, mégis rendkívül ízletes és tápláló, tökéletes választás, ha valami könnyed, de ínycsiklandó ételt szeretnél készíteni. A hal és a citrom kombinációja mindig nyerő páros, és az étel bármilyen étkezéshez remekül illik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Halfilé (pl. tőkehal vagy pisztráng)
2 db Krumpli
2 gerezd Fokhagyma
1 db Friss citromhéj
1 db Tojás
3 ek. Panko morzsa
1 ek. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
3 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat apró darabokra vágd, majd egy villával törd össze, hogy apró falatokat kapj. A krumplit hámozd meg, és főzd meg forró vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A krumplinak teljesen meg kell főnie, hogy könnyen összetörhető legyen, és ne maradjon darabos.

    2

    A fokhagymát és a petrezselymet vágd finomra, majd keverd össze a halat, a főtt krumplit, a fokhagymát, a citromhéjat, a petrezselymet, sót, borsot és a tojást.

    A citromhéj friss, citrusos ízt ad a halrudacskákhoz, így különlegesebbé teszi az ételt.

    3

    Formázz kis halrudacskákat vagy pogácsákat a keverékből. Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés panko morzsát, hogy könnyebben formázható legyen.

    Ha a massza túl ragacsos, érdemes egy kevés panko morzsát adni hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon, majd a halrudacskákat süsd aranybarnára mindkét oldalán, 3-4 percig.

    A serpenyőt ne töltsd túl, mert a halrudacskák könnyen összeolvadhatnak, ha nem marad elég hely a sütéshez.

    5

    Tálald a kész halrudacskákat citromszeletekkel és friss salátával vagy joghurttal, ha szeretnéd.

    A friss citrom adja a végső frissességet és pikáns ízt, ami remekül passzol a halrudacskákhoz.