A halat apró darabokra vágd, majd egy villával törd össze, hogy apró falatokat kapj. A krumplit hámozd meg, és főzd meg forró vízben, amíg teljesen megpuhul.
A krumplinak teljesen meg kell főnie, hogy könnyen összetörhető legyen, és ne maradjon darabos.
A fokhagymát és a petrezselymet vágd finomra, majd keverd össze a halat, a főtt krumplit, a fokhagymát, a citromhéjat, a petrezselymet, sót, borsot és a tojást.
A citromhéj friss, citrusos ízt ad a halrudacskákhoz, így különlegesebbé teszi az ételt.
Formázz kis halrudacskákat vagy pogácsákat a keverékből. Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés panko morzsát, hogy könnyebben formázható legyen.
Ha a massza túl ragacsos, érdemes egy kevés panko morzsát adni hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.
Egy serpenyőben hevíts olajat közepes lángon, majd a halrudacskákat süsd aranybarnára mindkét oldalán, 3-4 percig.
A serpenyőt ne töltsd túl, mert a halrudacskák könnyen összeolvadhatnak, ha nem marad elég hely a sütéshez.
Tálald a kész halrudacskákat citromszeletekkel és friss salátával vagy joghurttal, ha szeretnéd.
A friss citrom adja a végső frissességet és pikáns ízt, ami remekül passzol a halrudacskákhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.