Fishcake korianderrel, friss halrudak fűszeres korianderrel és citrommal tálalva

Fishcake korianderrel

A fishcake, más néven halas sütemény, számos kultúrában elterjedt étel, amely friss halból, burgonyából és fűszerekből készül. Az étel különösen népszerű a brit konyhában, de a koriander hozzáadása egy friss, zöldes ízt ad neki, ami a délkelet-ázsiai ételekhez is hasonlít. A korianderes fishcake friss, könnyű étkezés, ami tökéletes tálalható friss salátával vagy rizs körettel. Ezt az ételt könnyen elkészítheted otthon, és gyorsan asztalra kerülhet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér halfilé (pl. tőkehal)
2 db Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat szeleteld kisebb darabokra. Főzd meg a burgonyát sós vízben, amíg teljesen megpuhul.

    A halat a legjobb frissen használni, de fagyasztott is megfelelő, ha jól kiolvasztod.

    2

    A megfőtt burgonyát törd össze, hogy pürét kapj. A halat egy villával törj apróra.

    A burgonyát ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy ne főjön túl és ne váljon vízzé.

    3

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágd. Egy serpenyőben pirítsd őket olajon, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma és a hagyma pirítása fokozza az ízeket, ezért ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    Keverd össze a halat, a burgonyát, a pirított hagymát, fokhagymát, a felvert tojást, a friss koriandert, sót, borsot és a zsemlemorzsát.

    A zsemlemorzsa segít összetartani a masszát. Ha túl ragadós, adj hozzá még morzsát.

    5

    A keveréket oszd fel egyenlő adagokra, és formázz belőle kis halrudakat vagy korongokat.

    Használhatsz kanalat a massza adagolásához, hogy egyenlő méretű halrudakat készíthess.

    6

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. A halrudakat aranybarnára süsd mindkét oldalán, körülbelül 3-4 percig oldalanként.

    Ne süsd túl a halrudakat, mert akkor szárazak lesznek. A cél a ropogós külső és puha belső.

    7

    Miután megsültek, tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    A papírtörlő segít abban, hogy a halrudak ne legyenek túl olajosak.

    8

    Tálald a fishcake-eket friss korianderrel és citromszeletekkel, és kínálj mellé tartármártást vagy más kedvenc szószt.

    A citrom frissességet ad a halnak, így érdemes minden falatot egy kis friss citromlével megcsepegtetni.