Fıstıklı Kebab grillezett pisztĂĄciĂĄs bĂĄrĂĄnyhĂșssal Ă©s lepĂ©nykenyĂ©rrel

Fıstıklı Kebab

A Fıstıklı Kebab a török konyha egyik kĂŒlönleges variĂĄciĂłja, amelyet elsƑsorban Gaziantep rĂ©giĂłjĂĄban kĂ©szĂ­tenek. A kebab kĂŒlönlegessĂ©ge, hogy a fƱszeres bĂĄrĂĄny- vagy marhahĂșs masszĂĄjĂĄba durvĂĄra darĂĄlt pisztĂĄciĂĄt kevernek, amely nemcsak gazdagabb Ă­zt ad, hanem egyedi textĂșrĂĄt is kölcsönöz az Ă©telnek. A pisztĂĄcia TörökorszĂĄg egyik legismertebb alapanyaga, Ă©s a török gasztronĂłmiĂĄban szĂĄmos Ă©des Ă©s sĂłs Ă©telben felhasznĂĄljĂĄk. A Fıstıklı Kebabot ĂĄltalĂĄban grillezett zöldsĂ©gekkel, lepĂ©nykenyĂ©rrel Ă©s joghurtos szĂłsszal tĂĄlaljĂĄk, hogy az Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkossanak. Ez az Ă©tel igazi kĂŒlönlegessĂ©g, amelyet Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlni egy autentikus török vacsora keretĂ©ben.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlt bĂĄrĂĄnyhĂșs vagy marhahĂșs
⭕ 80 g Pirílt pisztácia (durvára darálva)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Ɛrölt rĂłmai kömĂ©ny
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Só
⭕ 10 g Friss petrezselyem
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 4 db LepĂ©nykenyĂ©r
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 2 db Zöld paprika
⭕ 200 g Joghurtos szósz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt reszeld le, majd egy tĂĄlban keverd össze a darĂĄlt hĂșst, rĂłmai kömĂ©nyt, fĂŒstölt paprikĂĄt, fekete borsot, sĂłt, finomra vĂĄgott petrezselymet Ă©s a durvĂĄra darĂĄlt pisztĂĄciĂĄt.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt ne csak reszeld, hanem a reszelĂ©s utĂĄn nyomkodd ki a levĂ©t, Ă­gy elkerĂŒlheted, hogy tĂșl vizes legyen a hĂșsmassza.

    2

    GyĂșrd össze a keverĂ©ket, Ă©s hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 20 percig a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha van rĂĄ idƑd, hagyd a hĂșst akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt a hƱtƑben pĂĄcolĂłdni, Ă­gy mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zeket kapsz.

    3

    A hĂșsmasszĂĄt hosszĂșkĂĄs kebab formĂĄjĂșra alakĂ­tsd, majd nyĂĄrsakra hĂșzd.

    A nyĂĄrsakat elƑtte ĂĄztasd vĂ­zbe legalĂĄbb 30 percre, Ă­gy elkerĂŒlheted, hogy a grillezĂ©s sorĂĄn megĂ©gjenek.

    4

    HevĂ­tsd fel a grillt vagy egy serpenyƑt, Ă©s sĂŒsd a kebabokat közepes lĂĄngon kb. 10-12 percig, idƑnkĂ©nt forgatva, amĂ­g kĂ­vĂŒl ropogĂłsak, belĂŒl pedig szaftosak lesznek.

    A sĂŒtĂ©s sorĂĄn figyelj arra, hogy a hĂșs ne szĂĄradjon ki. Ha szĂŒksĂ©ges, locsolgasd meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal vagy vajjal.

    5

    AmĂ­g a hĂșs sĂŒl, a paradicsomokat Ă©s paprikĂĄkat vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s grillezd meg pĂĄr percig, amĂ­g kissĂ© megpuhulnak.

    A zöldsĂ©geket a grillezĂ©s elƑtt kend meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal Ă©s fƱszerezd meg sĂłval, borssal, Ă­gy mĂ©g Ă­zletesebbek lesznek.

    6

    A lepénykenyereket enyhén pirítsd meg, hogy meleg és rugalmas legyen.

    A lepĂ©nykenyereket nedves papĂ­rtörlƑbe csomagolva tedd a mikrĂłba 10-15 mĂĄsodpercre, Ă­gy biztosan puha Ă©s rugalmas lesz.

    7

    Tålald a Fıstıklı Kebabot lepénykenyérrel, grillezett zöldségekkel és joghurtos szósszal. Szórd meg friss petrezselyemmel és néhåny extra darålt pisztåciåval a még intenzívebb ízélményért.

    A joghurtos szĂłszba keverhetsz egy kevĂ©s fokhagymĂĄt, citromlevet Ă©s mentĂĄt is, hogy mĂ©g frissĂ­tƑbb legyen.