Flamingó torta rózsaszín és arany díszítéssel

Flamingó torta

A Flamingó torta a látványos desszertek királynője, amely szemet gyönyörködtető rózsaszín árnyalataival és fondant díszítésével igazán egyedi. Ez a torta ideális választás születésnapokra, esküvőkre vagy bármilyen különleges alkalomra. A flamingó motívumot az elegancia és a játékosság ihlette, amit a fondant formázással és az ehető aranyporral tökéletesen kiemelhetünk. A Flamingó torta nemcsak gyönyörű, de ízletes is, így garantáltan elvarázsolja a vendégeket.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 30 perc
4500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
250 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 csipet
5 csepp Ételfesték (rózsaszín árnyalatok)
400 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
200 g Fondant (rózsaszín, fehér és fekete)
5 g Ehető aranypor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő két tortaformát, vajazd ki és szórd be liszttel.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a torta egyenletes süléséhez. A kivajazott és lisztezett forma megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában, ami egyenletesebb emelkedést eredményez.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és jól dolgozd össze.

    A vaj és a cukor alapos habosítása kulcsfontosságú a torta könnyű és puha állagához. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, váltogatva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalók váltakozó hozzáadásával elkerülhető a tészta túlkeverése. Ne keverd túl a tésztát, mert az kemény tortát eredményezhet.

    5

    Oszd a tésztát két egyenlő részre, és az egyikhez keverj rózsaszín ételfestéket. Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen.

    A tésztát egyenlő arányban oszd el a formákba a szép, egyenletes tortalapokért. A sütési idő függ a sütőtől, tűpróbával ellenőrizd a készséget.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.

    A krémsajtnak és a tejszínnek is hidegnek kell lennie a legjobb eredmény érdekében. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a krém könnyű és habos maradjon.

    7

    Rétegezd a tortalapokat a krémmel. A torta tetejét és oldalát is vond be vékonyan, majd simítsd el egyenletesen.

    A vékony krémréteg segít a fondant tapadásában, és egyenletes felületet biztosít a díszítéshez.

    8

    A fondantból formázz flamingó formát: készíts egy hosszú nyakat, fejet és szárnyakat. Rögzítsd ezeket a torta tetején, ehető aranyporral díszítve a szárnyakat.

    A fondantot gyúrd át alaposan, hogy könnyen formázható legyen. A flamingó részeit fogpiszkálóval rögzítheted a tortán.

    9

    Díszítsd a tortát ehető aranyporral és rózsaszín cukorgyöngyökkel, hogy hangsúlyozd a flamingó motívumot.

    A díszítésnél légy kreatív, és használd a színeket a flamingó motívum kiemelésére.

    10

    Tálalás előtt hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon.

    A hűtés segít a krémnek és a fondantnak megszilárdulni, így könnyebb szeletelni és tálalni a tortát.