Flan karamellel tálalva, aranybarna karamell sziruppal

Flan karamellel

A Flan egy klasszikus desszert, amelyet a francia és spanyol konyha egyaránt magáénak vall. Az alapvető flan recept egyszerű tej, tojás, cukor és vanília kombinációjából készül, de a karamellizálás folyamata adja meg az igazi különlegességet. A karamellsziruppal való tálalás tovább fokozza az ízélményt, és az étel különleges finomságot ad minden egyes falatban. A flan nemcsak finom, hanem lenyűgözően krémes textúrája miatt igazi étvágygerjesztő desszert.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
150 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
3 db Friss tojás
150 ml Karamell szirup

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet öntsd egy lábasba, és melegítsd fel közepes lángon. Adj hozzá vaníliás cukrot, majd keverd össze, amíg feloldódik.

    Ne hagyd forrni a tejet, csak melegítsd, hogy a cukor jól feloldódjon benne.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd fokozatosan öntsd hozzá a meleg tejet, miközben folyamatosan kevered.

    Fontos, hogy a tojásokat lassan add hozzá a meleg tejhez, hogy elkerüld a tojás megfőzését.

    3

    Egy kis lábasban melegítsd fel a cukrot közepes lángon, hogy karamellizálódjon. Mikor a cukor teljesen felolvadt és aranybarna színűvé válik, öntsd hozzá a karamell szirupot, és jól keverd el.

    A karamell készítésekor mindig figyelj arra, hogy ne égjen meg a cukor, különben keserű lesz.

    4

    A karamell szirupot öntsd egy pici tálba vagy formába, majd a tejes tojásos keveréket óvatosan öntsd rá. A keveréket ne keverd össze, hanem hagyd, hogy a karamell az alján maradjon.

    A karamell szirupot először öntsd a forma aljára, így biztosítva, hogy a flan teteje karamellizált maradjon.

    5

    Süsd a flant 150°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    A flant vízfürdőben süsd, hogy ne égjen meg. Ehhez önts egy tepsibe forró vizet, majd helyezd a flan formáját a vízfürdőbe.

    6

    Miután a flan megsült, hagyd kihűlni, majd hűtsd le a hűtőszekrényben legalább 2 órán keresztül, hogy szépen megdermedjen.

    A flan hűtése segít abban, hogy szép sima és könnyen szeletelhető legyen.

    7

    Miután a flan kellően lehűlt, fordítsd ki a formából, és tálald karamellel díszítve.

    A flan szép, sima alakú lesz, ha a formát óvatosan megütögeted, hogy könnyen kiessen belőle.