Flan narancsos változatban, tálalva

Flan narancsos változatban

A flan egy klasszikus latin-amerikai desszert, amely gazdag és krémes állagú. A narancsos változat egy friss, citrusos ízvilágot hoz, amely tökéletes kiegészítője a karamellizált tetejének. A flan története a francia konyhából ered, de a latin-amerikai konyhában is mélyen gyökerezik, különösen ünnepi alkalmakkor. A narancsos változat a hagyományos ízeket frissítette fel, egy igazán ínycsiklandó desszertet alkotva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
150 g Cukor
4 db Tojás
2 db Narancs
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Frissen facsart narancslé
50 g Barna cukor (a karamellhez)
2 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A barna cukrot és a vizet egy kis serpenyőben közepes lángon addig melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik és karamellizálódik.

    Ne keverd a karamellt, csak rázd meg a serpenyőt, hogy eloszlassa a cukrot. Ha túl sokáig hagyod, megéghet!

    2

    A karamellt öntsd egy kisebb flanformába vagy egy tálba, és forgasd körbe, hogy a karamell bevonja az alját. Hagyd egy kicsit hűlni.

    Ha a karamell túl gyorsan megszilárdul, tedd vissza a serpenyőt alacsony lángra, és keverj rajta, hogy újra folyékony legyen.

    3

    A tojásokat egy tálban verd fel a vaníliás cukorral, majd add hozzá a cukrot és a frissen facsart narancslevet.

    Ne verd túl erősen a tojásokat, mert akkor levegős lesz a flan, és nem lesz olyan selymes.

    4

    A tejet tedd fel egy lábasban melegíteni, és amikor már kezd forrni, öntsd a tojásos keverékhez. Folyamatos keverés mellett add hozzá a tejet a tojásokhoz.

    Ne öntsd egyszerre a forró tejet a tojásos keverékbe, mert akkor a tojásokat megfőzheted. Lassan adagold, hogy ne keletkezzen túlhevült tojás.

    5

    Miután alaposan összekeverted, öntsd a keveréket a karamellizált formába, és tedd be a sütőbe, 160°C-ra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig, amíg a flan meg nem szilárdul.

    A flan akkor kész, amikor a közepét enyhén megremegtetve már nem mozog.

    6

    Miután elkészült, vedd ki a formát a sütőből, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Hűtőben legalább 2 órát pihentesd.

    A flan az igazi, ha teljesen kihűlt, ezért érdemes akár egy egész éjszakát a hűtőben hagyni.

    7

    Tálalás előtt körbeoldalazhatod a formát egy késsel, hogy a flan könnyebben kijöjjön, majd fordítsd át egy tányérra.

    Ha a flan nem jön ki könnyen, tedd a formát rövid időre meleg vízbe, hogy a karamell megpuhuljon.