Arroz Caldo csirkével, egy tál leves gazdag ízekkel és rizses állaggal

Arroz Caldo csirkével

Az Arroz Caldo egy klasszikus filipinó étel, amely gazdag ízekkel és tápláló hozzávalókkal készül. Ezt a leveset hagyományosan csirke, rizs és különféle fűszerek alkotják, melyek együtt egy igazán gazdag, pikáns ételt adnak. A leves melegítő hatású és tökéletes választás hideg napokra vagy betegség esetén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke
1 csésze Rizs
4 csésze Víz
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Halászlé alap
1 csipet
1 csipet Bors
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és a hagymát hámozd meg, majd vágd apróra.

    A csirke bőre is finom ízt adhat a levesnek, de ha zsírszegényebb ételt szeretnél, távolítsd el a bőrt.

    2

    A gyömbért hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.

    A gyömbér frissessége kulcsfontosságú, hogy kellemes pikáns ízt adjon az ételnek.

    3

    Melegíts olívaolajat egy nagy lábasban, majd add hozzá a fokhagymát, hagymát és gyömbért. Pirítsd 2-3 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    Pirításkor figyelj, hogy ne égjenek meg az összetevők, mert akkor keserűvé válhat az étel.

    4

    Tedd bele a csirkedarabokat, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barna.

    A csirke megpirítása segít megőrizni a szaftosságát és ízletesebb lesz a leves.

    5

    Öntsd hozzá a vizet és a halászlé alapot, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd a levest 30 percig.

    A halászlé alap gazdag ízt ad a levesnek, de ha nem szereted, kihagyhatod és sóval ízesítheted.

    6

    Tedd hozzá a rizst, sót és borsot, majd főzd további 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs jól fogja magába szívni a leves ízét, és sűrűbb, krémesebb állagú lesz.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott zöldhagymával.

    A zöldhagyma friss ízt ad az ételnek, és szép színt is visz bele.