A csirkét vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és a hagymát hámozd meg, majd vágd apróra.
A csirke bőre is finom ízt adhat a levesnek, de ha zsírszegényebb ételt szeretnél, távolítsd el a bőrt.
A gyömbért hámozd meg, és vágd vékony szeletekre.
A gyömbér frissessége kulcsfontosságú, hogy kellemes pikáns ízt adjon az ételnek.
Melegíts olívaolajat egy nagy lábasban, majd add hozzá a fokhagymát, hagymát és gyömbért. Pirítsd 2-3 percig, amíg az illatok felszabadulnak.
Pirításkor figyelj, hogy ne égjenek meg az összetevők, mert akkor keserűvé válhat az étel.
Tedd bele a csirkedarabokat, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barna.
A csirke megpirítása segít megőrizni a szaftosságát és ízletesebb lesz a leves.
Öntsd hozzá a vizet és a halászlé alapot, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd a levest 30 percig.
A halászlé alap gazdag ízt ad a levesnek, de ha nem szereted, kihagyhatod és sóval ízesítheted.
Tedd hozzá a rizst, sót és borsot, majd főzd további 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs jól fogja magába szívni a leves ízét, és sűrűbb, krémesebb állagú lesz.
Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott zöldhagymával.
A zöldhagyma friss ízt ad az ételnek, és szép színt is visz bele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.