A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát reszeld le, majd a gyömbért is aprítsd finomra.
A gyömbért érdemes nagyon apróra vágni vagy reszelni, hogy ne legyenek benne nagy darabok.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát és gyömbért.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze. Alacsony lángon dinszteld.
Add hozzá a curryt, kurkumát és köményt, majd pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A fűszereket szárazon pirítva intenzívebb ízt kapunk. Vigyázz, hogy ne égjenek meg!
Keverd hozzá a paradicsompürét, és főzd további 2 percig.
A paradicsompüré főzése segít eltávolítani a savanykás ízét.
Add hozzá a csicseriborsót és a kókusztejet. Alaposan keverd össze, és ízesítsd sóval és borssal.
Ha sűrűbb curryt szeretnél, használj zsírosabb kókusztejet. A csicseriborsót előtte alaposan öblítsd le.
Főzd a curryt közepes lángon 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek.
Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és kínáld rizzsel vagy naan kenyérrel.
A koriandert csak tálaláskor add hozzá, hogy ne veszítsen az ízéből.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.