A Paella egy híres spanyol étel, amely a valenciai vidékről származik, és mára az egész világ egyik legismertebb fogásává vált. Az étel története az al-Andalúzia idejére vezethető vissza, amikor a mórok bevezették a rizstermesztést a spanyol földeken. A hagyományos paella rizsét egy különleges fűszerkeverék és egy csipet sáfrány teszi igazán egyedivé.
A paella egyik legismertebb változata a valenciai paella, amely tenger gyümölcseivel, csirkehússal és nyúlhússal készül, és amelyet szinte minden családnak megvan a maga titkos receptje. Az étel nagyban hozzájárult a spanyol konyha nemzetközi elismertségéhez, és egy igazi közösségi étkezés, amelyet gyakran családi vagy baráti összejöveteleken fogyasztanak.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük.
A hagymát ne pirítsuk túl, mert megkeseredhet. Arra figyeljünk, hogy üvegesre dinsztelődjön.
Hozzáadjuk a csirkecombokat, és barnára pirítjuk.
A csirkecombokat alaposan pirítsuk körbe, hogy minden oldaluk szép színt kapjon. Ez adja meg a paella alapízét.
Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés mellett felöntjük a csirke alaplével.
A rizst rövid ideig pirítsuk, mielőtt felöntjük az alaplével. Ez segít abban, hogy a rizs ne főjön szét.
Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, zöldborsót, pirospaprikát, sót, borsot és sáfrányt, majd lassú tűzön főzzük, amíg a rizs megpuhul.
A sáfrányt előzőleg áztassuk be egy kevés meleg vízbe, így jobban kiadja az ízét és a színét.
A végén hozzáadjuk a garnélarákot, és további 5-7 percig főzzük, amíg a rákok megfőnek.
A garnélarákot ne főzzük túl, mert gumiszerűvé válhat. Akkor van kész, amikor rózsaszínre vált a színe.
A paellát friss citrommal megszórva tálaljuk.
A citromlé frissességet ad a paellának, és kiemeli az ízeket. Bátran használjuk!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.