Alternatív szöveg: Spanyol paella friss tengeri herkentyűkkel, zöldségekkel és sáfránnyal

Paella

A Paella egy híres spanyol étel, amely a valenciai vidékről származik, és mára az egész világ egyik legismertebb fogásává vált. Az étel története az al-Andalúzia idejére vezethető vissza, amikor a mórok bevezették a rizstermesztést a spanyol földeken. A hagyományos paella rizsét egy különleges fűszerkeverék és egy csipet sáfrány teszi igazán egyedivé.

A paella egyik legismertebb változata a valenciai paella, amely tenger gyümölcseivel, csirkehússal és nyúlhússal készül, és amelyet szinte minden családnak megvan a maga titkos receptje. Az étel nagyban hozzájárult a spanyol konyha nemzetközi elismertségéhez, és egy igazi közösségi étkezés, amelyet gyakran családi vagy baráti összejöveteleken fogyasztanak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
300 g Arborio rizs
2 db Csirkecomb
200 g Garnélarák
1 db Paprika
100 g Zöldborsó
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
50 ml Olívaolaj
1 l Csirke alaplé
1 tk Pirospaprika
1 csipet Sáfrány
1 tk Info
1 tk Bors
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük.

    A hagymát ne pirítsuk túl, mert megkeseredhet. Arra figyeljünk, hogy üvegesre dinsztelődjön.

    2

    Hozzáadjuk a csirkecombokat, és barnára pirítjuk.

    A csirkecombokat alaposan pirítsuk körbe, hogy minden oldaluk szép színt kapjon. Ez adja meg a paella alapízét.

    3

    Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos keverés mellett felöntjük a csirke alaplével.

    A rizst rövid ideig pirítsuk, mielőtt felöntjük az alaplével. Ez segít abban, hogy a rizs ne főjön szét.

    4

    Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, zöldborsót, pirospaprikát, sót, borsot és sáfrányt, majd lassú tűzön főzzük, amíg a rizs megpuhul.

    A sáfrányt előzőleg áztassuk be egy kevés meleg vízbe, így jobban kiadja az ízét és a színét.

    5

    A végén hozzáadjuk a garnélarákot, és további 5-7 percig főzzük, amíg a rákok megfőnek.

    A garnélarákot ne főzzük túl, mert gumiszerűvé válhat. Akkor van kész, amikor rózsaszínre vált a színe.

    6

    A paellát friss citrommal megszórva tálaljuk.

    A citromlé frissességet ad a paellának, és kiemeli az ízeket. Bátran használjuk!