A brokkolit szedd rózsáira és főzd meg forrásban lévő vízben 5-7 percig, amíg megpuhul, de még roppanós marad.
Ne főzd túl, mert a brokkoli elveszítheti a tápanyagtartalmát és a szép színét is.
A póréhagymát és a vöröshagymát vágd fel vékony karikákra. A fokhagymát is reszeld vagy aprítsd fel.
A póréhagymát csak az alsó fele használható, a zöld részeket érdemes kidobni.
Az olívaolajon egy serpenyőben párold meg a hagymákat és a fokhagymát, amíg üvegesednek.
Kezdj alacsonyabb hőfokon, hogy a hagymák ne égjenek meg.
Add hozzá a zöldbabot és a brokkolit, és párold tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnél egy kicsit pikánsabb ízt, adj hozzá egy kis chili pelyhet is.
Sózd, borsozd, majd locsold meg egy kis citromlével. Szórd meg friss petrezselyemmel a végén.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni a zöldségek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.