Prebiotikus póréhagymás-brokkolis étel, friss petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus póréhagymá-brokkolival

A Prebiotikus póréhagymás-brokkolis étel tökéletes választás a nap bármely szakában, mivel gazdag rostokban és vitaminokban. Az étel segít megőrizni az emésztés egészségét, miközben friss és tápláló ízeket kínál. A póréhagyma és a brokkoli kombinációja ideális módja annak, hogy tápanyagban gazdag ételt készítsünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
300 g Brokkoli
3 gerezd Fokhagyma
100 g Zöldbab
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Citromlé
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit szedd rózsáira és főzd meg forrásban lévő vízben 5-7 percig, amíg megpuhul, de még roppanós marad.

    Ne főzd túl, mert a brokkoli elveszítheti a tápanyagtartalmát és a szép színét is.

    2

    A póréhagymát és a vöröshagymát vágd fel vékony karikákra. A fokhagymát is reszeld vagy aprítsd fel.

    A póréhagymát csak az alsó fele használható, a zöld részeket érdemes kidobni.

    3

    Az olívaolajon egy serpenyőben párold meg a hagymákat és a fokhagymát, amíg üvegesednek.

    Kezdj alacsonyabb hőfokon, hogy a hagymák ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a zöldbabot és a brokkolit, és párold tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnél egy kicsit pikánsabb ízt, adj hozzá egy kis chili pelyhet is.

    5

    Sózd, borsozd, majd locsold meg egy kis citromlével. Szórd meg friss petrezselyemmel a végén.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni a zöldségek ízét.