A gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł SĂŒlt Yukgaejang, koreai fƱszerekkel Ă©s tofuval.

SĂŒlt Yukgaejang

A Yukgaejang egy tradicionĂĄlis koreai Ă©tel, amely a szegĂ©nyek Ă©tke volt, de ma mĂĄr a koreai Ă©ttermekben gyakran megtalĂĄlhatĂł. A leves Ă­nycsiklandĂł fƱszerei Ă©s gazdag textĂșrĂĄja kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 3 ek. Chili paszta
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 cm Ginger
⭕ 4 ek. Tönköly szĂłjaszĂłsz
⭕ 200 g Tofu
⭕ 2 db ZöldsĂ©gek (hagyma, kelkĂĄposzta)
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 500 ml HĂșsleves
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst szeleteljĂŒk vĂ©konyra, majd egy serpenyƑben forrĂłsĂ­tjuk fel az olajat. A hĂșst mindkĂ©t oldalĂĄn pirĂ­tsuk meg, amĂ­g szĂ©p barna nem lesz.

    A hĂșs pörkölĂ©sekor ĂŒgyeljĂŒnk rĂĄ, hogy a hƑmĂ©rsĂ©klet ne legyen tĂșl magas, mert könnyen megĂ©ghet.

    2

    A fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt reszeljĂŒk le, majd adjuk hozzĂĄ a hĂșsos keverĂ©khez, hogy egyĂŒtt piruljanak.

    A fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r hamar megĂ©ghetnek, Ă­gy folyamatosan keverjĂŒk, hogy elkerĂŒljĂŒk ezt.

    3

    EzutĂĄn adjuk hozzĂĄ a chili pasztĂĄt Ă©s a szĂłjaszĂłszt, majd alaposan keverjĂŒk el.

    A chili paszta adagjĂĄt ĂĄllĂ­tsuk a sajĂĄt Ă­zlĂ©sĂŒnknek megfelelƑen – ha szereted a csĂ­pƑset, bĂĄtran növelheted.

    4

    HozzĂĄadjuk a hĂșslevest, Ă©s felforraljuk. Az Ă­zeket alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten, lassĂș fƑzĂ©ssel kell összefƑzni, hogy az Ă©tel gazdag Ă­zƱ legyen.

    A lassĂș fƑzĂ©s segĂ­t, hogy a hĂșs megpuhuljon, Ă©s az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek.

    5

    A tofu-t felkockåzzuk, és az utolsó 5 percben adjuk hozzå a leveshez.

    A tofu jĂłl felszĂ­vja a leves Ă­zĂ©t, ezĂ©rt is fontos, hogy az utolsĂł pillanatokban adjuk hozzĂĄ, hogy ne fƑjön tĂșl.

    6

    A zöldsĂ©geket (hagyma, kelkĂĄposzta) vĂ©konyra szeleteljĂŒk, Ă©s az Ă©tel vĂ©gĂ©n, a tĂĄlalĂĄs elƑtt adjuk hozzĂĄ.

    A zöldsĂ©gek friss roppanĂł ĂĄllapotĂĄt Ă©rdemes megtartani, hogy textĂșrĂĄjuk megmaradjon.

    7

    Tålalåskor locsoljuk meg egy kis szezåmolajjal és tålaljuk frissen.