A marhahúst szeleteljük vékonyra, majd egy serpenyőben forrósítjuk fel az olajat. A húst mindkét oldalán pirítsuk meg, amíg szép barna nem lesz.
A hús pörkölésekor ügyeljünk rá, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, mert könnyen megéghet.
A fokhagymát és gyömbért reszeljük le, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez, hogy együtt piruljanak.
A fokhagyma és a gyömbér hamar megéghetnek, így folyamatosan keverjük, hogy elkerüljük ezt.
Ezután adjuk hozzá a chili pasztát és a szójaszószt, majd alaposan keverjük el.
A chili paszta adagját állítsuk a saját ízlésünknek megfelelően – ha szereted a csípőset, bátran növelheted.
Hozzáadjuk a húslevest, és felforraljuk. Az ízeket alacsony hőmérsékleten, lassú főzéssel kell összefőzni, hogy az étel gazdag ízű legyen.
A lassú főzés segít, hogy a hús megpuhuljon, és az ízek jobban összeérjenek.
A tofu-t felkockázzuk, és az utolsó 5 percben adjuk hozzá a leveshez.
A tofu jól felszívja a leves ízét, ezért is fontos, hogy az utolsó pillanatokban adjuk hozzá, hogy ne főjön túl.
A zöldségeket (hagyma, kelkáposzta) vékonyra szeleteljük, és az étel végén, a tálalás előtt adjuk hozzá.
A zöldségek friss roppanó állapotát érdemes megtartani, hogy textúrájuk megmaradjon.
Tálaláskor locsoljuk meg egy kis szezámolajjal és tálaljuk frissen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.