A gazdag és ínycsiklandó Sült Yukgaejang, koreai fűszerekkel és tofuval.

Sült Yukgaejang

A Yukgaejang egy tradicionális koreai étel, amely a szegények étke volt, de ma már a koreai éttermekben gyakran megtalálható. A leves ínycsiklandó fűszerei és gazdag textúrája különleges élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
3 ek. Chili paszta
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger
4 ek. Tönköly szójaszósz
200 g Tofu
2 db Zöldségek (hagyma, kelkáposzta)
2 ek. Szezámolaj
500 ml Húsleves
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteljük vékonyra, majd egy serpenyőben forrósítjuk fel az olajat. A húst mindkét oldalán pirítsuk meg, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pörkölésekor ügyeljünk rá, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas, mert könnyen megéghet.

    2

    A fokhagymát és gyömbért reszeljük le, majd adjuk hozzá a húsos keverékhez, hogy együtt piruljanak.

    A fokhagyma és a gyömbér hamar megéghetnek, így folyamatosan keverjük, hogy elkerüljük ezt.

    3

    Ezután adjuk hozzá a chili pasztát és a szójaszószt, majd alaposan keverjük el.

    A chili paszta adagját állítsuk a saját ízlésünknek megfelelően – ha szereted a csípőset, bátran növelheted.

    4

    Hozzáadjuk a húslevest, és felforraljuk. Az ízeket alacsony hőmérsékleten, lassú főzéssel kell összefőzni, hogy az étel gazdag ízű legyen.

    A lassú főzés segít, hogy a hús megpuhuljon, és az ízek jobban összeérjenek.

    5

    A tofu-t felkockázzuk, és az utolsó 5 percben adjuk hozzá a leveshez.

    A tofu jól felszívja a leves ízét, ezért is fontos, hogy az utolsó pillanatokban adjuk hozzá, hogy ne főjön túl.

    6

    A zöldségeket (hagyma, kelkáposzta) vékonyra szeleteljük, és az étel végén, a tálalás előtt adjuk hozzá.

    A zöldségek friss roppanó állapotát érdemes megtartani, hogy textúrájuk megmaradjon.

    7

    Tálaláskor locsoljuk meg egy kis szezámolajjal és tálaljuk frissen.