FokhagymĂĄs Frutti di Mare pizza tĂĄlalva

FokhagymĂĄs Frutti di Mare pizza

A FokhagymĂĄs Frutti di Mare pizza a mediterrĂĄn konyha Ă­zeit hozza el az asztalodra. Az olasz tengerpartok inspirĂĄltĂĄk ezt a receptet, amelyben a friss tengeri herkentyƱk harmonizĂĄlnak a fokhagyma intenzĂ­v aromĂĄjĂĄval. Az egyszerƱ, mĂ©gis Ă­nycsiklandĂł pizzĂĄt az olĂ­vaolaj Ă©s a petrezselyem teszi kĂŒlönlegessĂ©, mĂ­g a citrom frissessĂ©get ad az Ă­zeknek. Egy ideĂĄlis fogĂĄs, amelyet akĂĄr egy barĂĄti összejövetelen is könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetsz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db PizzatĂ©szta
⭕ 150 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 200 g GarnĂ©larĂĄk
⭕ 150 g Kalamári szeletek
⭕ 150 g Fekete kagyló
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 4 gerezd Friss fokhagyma
⭕ 5 g Friss petrezselyem
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se nagyon fontos, hogy a pizza tĂ©sztĂĄja megfelelƑen ĂĄtsĂŒljön. A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a pizza leragadjon.

    2

    NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt, majd helyezd a tepsibe. GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a tĂ©szta egyenletes vastagsĂĄgĂș.

    Ha a tĂ©szta nagyon ragad, enyhĂ©n lisztezd be a nyĂșjtĂłdeszkĂĄt Ă©s a nyĂșjtĂłfĂĄt. Az egyenletes vastagsĂĄgĂș tĂ©szta biztosĂ­tja, hogy mindenhol egyszerre sĂŒljön meg.

    3

    Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, és szórd rå egyenletesen a reszelt mozzarellåt.

    Ne hasznĂĄlj tĂșl sok szĂłszt, mert elĂĄzhat a tĂ©szta. A mozzarella egyenletes elosztĂĄsa biztosĂ­tja, hogy minden szeleten legyen sajt.

    4

    Rendezd el a tĂ©sztĂĄn a garnĂ©lĂĄt, a kalamĂĄri szeleteket Ă©s a fekete kagylĂłt. Ügyelj arra, hogy az összetevƑk szĂ©pen eloszlanak.

    A tenger gyĂŒmölcseit elƑre pĂĄrold meg vagy sĂŒsd ĂĄt egy kicsit, hogy ne engedjenek tĂșl sok levet a sĂŒtĂ©s sorĂĄn. A kagylĂłkat alaposan mosd meg, Ă©s csak a zĂĄrtakat hasznĂĄld fel.

    5

    Csepegtess olívaolajat a pizza tetejére, majd szórd meg az apróra vågott fokhagymåval és petrezselyemmel.

    A jĂł minƑsĂ©gƱ olĂ­vaolaj fokozza az Ă­zeket. A fokhagymĂĄt ne aprĂ­tsd tĂșl finomra, mert könnyen megĂ©ghet a sĂŒtƑben.

    6

    SĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, amĂ­g a sajt megolvad, Ă©s a tĂ©szta szĂ©lei aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, mert a sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Ha a tĂ©szta szĂ©le tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    7

    MiutĂĄn kivetted a pizzĂĄt a sĂŒtƑbƑl, csepegtess rĂĄ friss citromlevet. Hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel Ă©s tĂĄlald melegen.

    A citromlé frissességet kölcsönöz a pizzånak. A pihentetés megkönnyíti a szeletelést, és a sajt is jobban megdermed.