Fokhagymás kakiage, ropogós tészta, friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Fokhagymás kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amely ropogósra sült zöldségekből és fűszeres tésztából készül. Eredetileg egy étkezés kiegészítőjeként szolgált, de a fűszeres fokhagymás változata igazi kedvenc lett az ínycsiklandó ropogós falatok kedvelői körében. Az étel egyszerű, gyorsan elkészíthető, és egyedülálló ízélményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Kakiage tészta (tempura liszt)
100 ml Víz
3 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss koriander
500 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát apróra vágjuk, a zöldhagymát pedig vékony karikákra. Egy tálban keverjük össze a fokhagymát, zöldhagymát, a szezámmagot és a fekete borsot.

    A fokhagyma ízét erősíthetjük, ha a zöldhagymát is kicsit összenyomjuk a késsel, hogy jobban kiadja az aromáját.

    2

    A kakiage tészta alapját a tempura liszttel készítjük el. A tempura lisztet keverjük össze vízzel, hogy sima, enyhén híg tésztát kapjunk.

    A tésztát ne keverjük túl sokáig, hogy megőrizzük a ropogós állagot sütés közben.

    3

    A fokhagymás zöldhagymás keveréket adjuk hozzá a tempura tésztához, és jól keverjük össze, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    Ez a tészta elegendő fűszert ad a kakiage-nak, így nem szükséges külön sózni.

    4

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és formáljunk kis halmokat a tésztából. Az olaj legyen forró, hogy a kakiage gyorsan és egyenletesen megsüljön.

    Ne tegyük túl sok tésztát egyszerre az olajba, hogy ne hűljön le az olaj, és a kakiage ne ragadjon össze.

    5

    A kakiage-t süssük 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Ha kész, szedjük ki az olajból, és egy papírtörlőn csepegtessük le.

    A frissen sült kakiage-t azonnal tálaljuk, hogy megőrizzük a ropogós állagát.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és egy kis szezámmaggal, hogy extra ízt és textúrát adjunk a köretnek.

    A koriander frissessége és a szezámmag ropogóssága jól ellensúlyozza a fokhagyma erőteljes ízét.