Fokhagymás miso töltelékű katsudon frissen tálalva

Fokhagymás miso töltelékű katsudon

A katsudon egy népszerű japán étel, amelyben a ropogósra sült csirkehúst egy tál rizsre teszik, és gazdag szójaszószban vagy misóban tálalják. A fokhagymás miso töltelék ad egy extra ízréteget a klasszikus recepthez, és egyedülálló, szaftos ízt ad a húsnak. A katsudon eredetileg gyors étkezésre készült, de mára igazi kedvenc étellé vált.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Csirke melle
100 g Panko zsemlemorzsa
2 db Tojás
2 ek. Miso paszta
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámmag
3 ek. Olívaolaj
100 ml Víz
300 g Japán rizs
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet sózd és borsozd meg, majd forgasd meg a panko zsemlemorzsában.

    Ha extra ropogós szeretnél, kétszer is megforgathatod a csirkét a panko morzsában.

    2

    A tojásokat verd fel, és merd bele a csirkét, hogy a panko morzsa jól rátapadjon.

    A tojásos réteg segíti, hogy a zsemlemorzsa jól tapadjon, és szép aranybarna legyen.

    3

    Olívaolajban süsd a csirkét, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, körülbelül 4-5 perc oldalanként.

    Használj közepes hőmérsékletű olajat, hogy ne égjen meg a zsemlemorzsa.

    4

    A miso pasztát, fokhagymát, szójaszószt és vizet egy kis edényben keverd össze, hogy a töltelék ínycsiklandó miso szószt kapjon.

    A miso és a fokhagyma egy erős ízvilágot alkotnak, és a miso paszta gazdag ízt ad a tölteléknek.

    5

    A sült csirkét vágd fel kisebb szeletekre, és óvatosan töltsd bele a miso szószos keveréket a csirke belsejébe.

    A csirke szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen hozzáférj a töltelékhez.

    6

    A főtt japán rizst tálald egy nagyobb tálban, és helyezd rá a miso töltelékes csirkét.

    A rizsnak még melegnek kell lennie, hogy a csirke teteje szépen megolvadjon.

    7

    Szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával a tálalás előtt, majd tálald az ételt forrón.

    A szezámmag ropogós textúrát ad a húsnak, a zöldhagyma pedig friss ízt kölcsönöz.