Fokhagymås miso töltelékƱ katsudon frissen tålalva

Fokhagymås miso töltelékƱ katsudon

A katsudon egy nĂ©pszerƱ japĂĄn Ă©tel, amelyben a ropogĂłsra sĂŒlt csirkehĂșst egy tĂĄl rizsre teszik, Ă©s gazdag szĂłjaszĂłszban vagy misĂłban tĂĄlaljĂĄk. A fokhagymĂĄs miso töltelĂ©k ad egy extra Ă­zrĂ©teget a klasszikus recepthez, Ă©s egyedĂŒlĂĄllĂł, szaftos Ă­zt ad a hĂșsnak. A katsudon eredetileg gyors Ă©tkezĂ©sre kĂ©szĂŒlt, de mĂĄra igazi kedvenc Ă©tellĂ© vĂĄlt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Csirke melle
⭕ 100 g Panko zsemlemorzsa
⭕ 2 db Tojás
⭕ 2 ek. Miso paszta
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Szezámmag
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 100 ml Víz
⭕ 300 g Japán rizs
⭕ 1 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet sózd és borsozd meg, majd forgasd meg a panko zsemlemorzsåban.

    Ha extra ropogós szeretnél, kétszer is megforgathatod a csirkét a panko morzsåban.

    2

    A tojåsokat verd fel, és merd bele a csirkét, hogy a panko morzsa jól råtapadjon.

    A tojåsos réteg segíti, hogy a zsemlemorzsa jól tapadjon, és szép aranybarna legyen.

    3

    OlĂ­vaolajban sĂŒsd a csirkĂ©t, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz, körĂŒlbelĂŒl 4-5 perc oldalankĂ©nt.

    HasznĂĄlj közepes hƑmĂ©rsĂ©kletƱ olajat, hogy ne Ă©gjen meg a zsemlemorzsa.

    4

    A miso pasztåt, fokhagymåt, szójaszószt és vizet egy kis edényben keverd össze, hogy a töltelék ínycsiklandó miso szószt kapjon.

    A miso Ă©s a fokhagyma egy erƑs Ă­zvilĂĄgot alkotnak, Ă©s a miso paszta gazdag Ă­zt ad a töltelĂ©knek.

    5

    A sĂŒlt csirkĂ©t vĂĄgd fel kisebb szeletekre, Ă©s Ăłvatosan töltsd bele a miso szĂłszos keverĂ©ket a csirke belsejĂ©be.

    A csirke szeletek ne legyenek tĂșl vastagok, hogy könnyen hozzĂĄfĂ©rj a töltelĂ©khez.

    6

    A fƑtt japĂĄn rizst tĂĄlald egy nagyobb tĂĄlban, Ă©s helyezd rĂĄ a miso töltelĂ©kes csirkĂ©t.

    A rizsnak még melegnek kell lennie, hogy a csirke teteje szépen megolvadjon.

    7

    SzĂłrd meg szezĂĄmmaggal Ă©s friss zöldhagymĂĄval a tĂĄlalĂĄs elƑtt, majd tĂĄlald az Ă©telt forrĂłn.

    A szezĂĄmmag ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a hĂșsnak, a zöldhagyma pedig friss Ă­zt kölcsönöz.