Fokhagymás miso töltelékű onigiri rizsgombócok, algával díszítve

Fokhagymás miso töltelékű onigiri

Az onigiri, a japán konyha egyik legismertebb ételének egyik változata, egyszerű és tápláló étel, amit hagyományosan rizsből és különböző töltelékekből készítenek. A miso, amely az ételben kiemelkedő szerepet játszik, a japán konyha egyik alapfűszere, és kiválóan illik a fokhagyma friss, intenzív ízéhez. A fokhagymás miso töltelék az onigirit különlegessé teszi, miközben megőrzi a hagyományos étel egyszerűségét. Az onigiri nemcsak a japán utcai étkezés része, hanem a mindennapi étkezések is elengedhetetlen része. Tipp: a nori algával való tálalás nemcsak szép díszítés, hanem extra ízt is ad az ételhez, így egy teljesebb étkezést kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Japonica rizs
250 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Miso paszta
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Sós szójaszósz
2 db Nori algalevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd fel főni a 250 ml vízzel. Főzd alacsony lángon, amíg a víz teljesen elpárolgik, és a rizs puhává válik.

    A japán rizs szinte minden vízmennyiséget felszív, így figyelj arra, hogy ne hagyd elégni!

    2

    Amíg a rizs fő, készítsd el a miso tölteléket. A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben a szezámolajon pirítsd meg 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet, és keserű lesz.

    3

    Add hozzá a miso pasztát a fokhagymához, keverd össze, és főzd 2-3 percig, amíg a paszta kissé felolvad. Végül öntsd hozzá a szójaszószt és egy kis víz, hogy egy sűrű, de kenhető tölteléket kapj.

    Ha a miso paszta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen kezelhető legyen.

    4

    Amikor a rizs elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd nedves kézzel készíts golyókat belőle. A rizs közepébe helyezd a miso fokhagymás tölteléket, és formázd vissza gombóc formájúra.

    A kezedet nedvesítheted egy kis vízzel, hogy a rizs ne ragadjon hozzá.

    5

    A kész onigirit tálald nori algalevéllel, amit egyesével a rizsgombócok köré tekerhetsz.

    Ha nem szereted a nori algát, a rizs gombócot simán is fogyaszthatod, de az algalevél extra ízt ad.