Fokhagymås miso töltelékƱ onigiri rizsgombócok, algåval díszítve

Fokhagymås miso töltelékƱ onigiri

Az onigiri, a japĂĄn konyha egyik legismertebb Ă©telĂ©nek egyik vĂĄltozata, egyszerƱ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tel, amit hagyomĂĄnyosan rizsbƑl Ă©s kĂŒlönbözƑ töltelĂ©kekbƑl kĂ©szĂ­tenek. A miso, amely az Ă©telben kiemelkedƑ szerepet jĂĄtszik, a japĂĄn konyha egyik alapfƱszere, Ă©s kivĂĄlĂłan illik a fokhagyma friss, intenzĂ­v Ă­zĂ©hez. A fokhagymĂĄs miso töltelĂ©k az onigirit kĂŒlönlegessĂ© teszi, miközben megƑrzi a hagyomĂĄnyos Ă©tel egyszerƱsĂ©gĂ©t. Az onigiri nemcsak a japĂĄn utcai Ă©tkezĂ©s rĂ©sze, hanem a mindennapi Ă©tkezĂ©sek is elengedhetetlen rĂ©sze. Tipp: a nori algĂĄval valĂł tĂĄlalĂĄs nemcsak szĂ©p dĂ­szĂ­tĂ©s, hanem extra Ă­zt is ad az Ă©telhez, Ă­gy egy teljesebb Ă©tkezĂ©st kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Japonica rizs
⭕ 250 ml Víz
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Miso paszta
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 ek. Sós szójaszósz
⭕ 2 db Nori algalevĂ©l

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblĂ­tsd ĂĄt hideg vĂ­zben, majd tedd fel fƑni a 250 ml vĂ­zzel. FƑzd alacsony lĂĄngon, amĂ­g a vĂ­z teljesen elpĂĄrolgik, Ă©s a rizs puhĂĄvĂĄ vĂĄlik.

    A japån rizs szinte minden vízmennyiséget felszív, így figyelj arra, hogy ne hagyd elégni!

    2

    AmĂ­g a rizs fƑ, kĂ©szĂ­tsd el a miso töltelĂ©ket. A fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s egy serpenyƑben a szezĂĄmolajon pirĂ­tsd meg 1-2 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghet, Ă©s keserƱ lesz.

    3

    Add hozzĂĄ a miso pasztĂĄt a fokhagymĂĄhoz, keverd össze, Ă©s fƑzd 2-3 percig, amĂ­g a paszta kissĂ© felolvad. VĂ©gĂŒl öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s egy kis vĂ­z, hogy egy sƱrƱ, de kenhetƑ töltelĂ©ket kapj.

    Ha a miso paszta tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy könnyen kezelhetƑ legyen.

    4

    Amikor a rizs elkĂ©szĂŒlt, hagyd egy kicsit hƱlni, majd nedves kĂ©zzel kĂ©szĂ­ts golyĂłkat belƑle. A rizs közepĂ©be helyezd a miso fokhagymĂĄs töltelĂ©ket, Ă©s formĂĄzd vissza gombĂłc formĂĄjĂșra.

    A kezedet nedvesĂ­theted egy kis vĂ­zzel, hogy a rizs ne ragadjon hozzĂĄ.

    5

    A kész onigirit tålald nori algalevéllel, amit egyesével a rizsgombócok köré tekerhetsz.

    Ha nem szereted a nori algåt, a rizs gombócot simån is fogyaszthatod, de az algalevél extra ízt ad.