A rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd fel főni a 250 ml vízzel. Főzd alacsony lángon, amíg a víz teljesen elpárolgik, és a rizs puhává válik.
A japán rizs szinte minden vízmennyiséget felszív, így figyelj arra, hogy ne hagyd elégni!
Amíg a rizs fő, készítsd el a miso tölteléket. A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben a szezámolajon pirítsd meg 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet, és keserű lesz.
Add hozzá a miso pasztát a fokhagymához, keverd össze, és főzd 2-3 percig, amíg a paszta kissé felolvad. Végül öntsd hozzá a szójaszószt és egy kis víz, hogy egy sűrű, de kenhető tölteléket kapj.
Ha a miso paszta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen kezelhető legyen.
Amikor a rizs elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd nedves kézzel készíts golyókat belőle. A rizs közepébe helyezd a miso fokhagymás tölteléket, és formázd vissza gombóc formájúra.
A kezedet nedvesítheted egy kis vízzel, hogy a rizs ne ragadjon hozzá.
A kész onigirit tálald nori algalevéllel, amit egyesével a rizsgombócok köré tekerhetsz.
Ha nem szereted a nori algát, a rizs gombócot simán is fogyaszthatod, de az algalevél extra ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.