A rizst öblĂtsd ĂĄt hideg vĂzben, majd tedd fel fĆni a 250 ml vĂzzel. FĆzd alacsony lĂĄngon, amĂg a vĂz teljesen elpĂĄrolgik, Ă©s a rizs puhĂĄvĂĄ vĂĄlik.
A japĂĄn rizs szinte minden vĂzmennyisĂ©get felszĂv, Ăgy figyelj arra, hogy ne hagyd elĂ©gni!
AmĂg a rizs fĆ, kĂ©szĂtsd el a miso töltelĂ©ket. A fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s egy serpenyĆben a szezĂĄmolajon pirĂtsd meg 1-2 percig, amĂg aranybarna nem lesz.
Ne pirĂtsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghet, Ă©s keserƱ lesz.
Add hozzĂĄ a miso pasztĂĄt a fokhagymĂĄhoz, keverd össze, Ă©s fĆzd 2-3 percig, amĂg a paszta kissĂ© felolvad. VĂ©gĂŒl öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s egy kis vĂz, hogy egy sƱrƱ, de kenhetĆ töltelĂ©ket kapj.
Ha a miso paszta tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy könnyen kezelhetĆ legyen.
Amikor a rizs elkĂ©szĂŒlt, hagyd egy kicsit hƱlni, majd nedves kĂ©zzel kĂ©szĂts golyĂłkat belĆle. A rizs közepĂ©be helyezd a miso fokhagymĂĄs töltelĂ©ket, Ă©s formĂĄzd vissza gombĂłc formĂĄjĂșra.
A kezedet nedvesĂtheted egy kis vĂzzel, hogy a rizs ne ragadjon hozzĂĄ.
A kész onigirit tålald nori algalevéllel, amit egyesével a rizsgombócok köré tekerhetsz.
Ha nem szereted a nori algĂĄt, a rizs gombĂłcot simĂĄn is fogyaszthatod, de az algalevĂ©l extra Ăzt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.