FokhagymĂĄs sĂŒlt padlizsĂĄn tĂĄlalva

FokhagymĂĄs sĂŒlt padlizsĂĄn

A fokhagymĂĄs sĂŒlt padlizsĂĄn az egyik legegyszerƱbb Ă©s legfinomabb mediterrĂĄn Ă©tel, amely remekĂŒl ötvözi a friss alapanyagokat a klasszikus Ă­zvilĂĄggal. Ez a recept könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy könnyƱ vacsorĂĄhoz, elƑételkĂ©nt vagy köretkĂ©nt egy nagyobb Ă©tkezĂ©s mellĂ©. A fokhagyma Ă©s a citrom frissessĂ©ge igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt az Ă©telt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Padlizsán
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 0.5 tk. Paprikapehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. A padlizsĂĄnokat mosd meg, Ă©s hosszĂĄban vĂĄgd kettĂ©. Egy kĂ©ssel kĂ©szĂ­ts sekĂ©ly bevĂĄgĂĄsokat a hĂșsukba.

    A bevĂĄgĂĄsok segĂ­tik a padlizsĂĄnt, hogy egyenletesen sĂŒljön ĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄs olaj jobban ĂĄtjĂĄrja.

    2

    Egy tålban keverd össze az olívaolajat, az aprított fokhagymåt, a sót, borsot és a paprikapelyhet. Ezzel a keverékkel kend meg a padlizsånok vågott oldalåt.

    A fokhagymĂĄt ne aprĂ­tsd tĂșl finomra, mert könnyen megĂ©ghet a sĂŒtƑben.

    3

    Helyezd a padlizsĂĄnokat egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire a vĂĄgott oldalukkal felfelĂ©. SĂŒssed 25-30 percig, amĂ­g a padlizsĂĄn belseje puha Ă©s aranybarna nem lesz.

    A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a padlizsĂĄn mĂ©retĂ©tƑl. VillĂĄval ellenƑrizd, hogy puha-e a belseje.

    4

    SĂŒtĂ©s utĂĄn locsold meg a padlizsĂĄnokat citromlĂ©vel, Ă©s szĂłrd meg friss, aprĂłra vĂĄgott petrezselyemmel.

    A citromlé frissességet ad a padlizsånnak, a petrezselyem pedig színt és ízt.

    5

    TĂĄlald melegen köretkĂ©nt vagy könnyƱ elƑételkĂ©nt, friss kenyĂ©rrel vagy salĂĄtĂĄval.

    A sĂŒlt padlizsĂĄn remekĂŒl illik grillezett hĂșsokhoz vagy halakhoz is.