Fokhagymás sundae, vanília fagylalt fokhagymás szószban, szezámmaggal és friss petrezselyemmel díszítve

Fokhagymás sundae

A fokhagymás sundae egy igazi különlegesség, amely az édes és fűszeres ízek tökéletes harmóniáját kínálja. A hagyományos sundae receptet megbolondítottuk egy kis fokhagymás csavarral, hogy egy igazán egyedi desszertet hozzunk létre. A méz és a fokhagyma összeolvadása gazdag ízélményt biztosít, míg a fagylalt sima textúrája és a szezámmag ropogóssága valódi ínycsiklandó élményt ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Vanília fagylalt
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Olívaolaj
1 csipet
1 csokor Friss petrezselyem
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Méz
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát zúzzuk össze, majd egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjunk hozzá egy csipet sót, és pirítsuk meg a fokhagymát 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A fokhagyma ízét intenzívebben érezhetjük, ha nem pirítjuk túl, csak enyhén karamellizáljuk.

    2

    A megpirított fokhagymát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük össze a mézzel és a frissen őrölt borssal. Az így kapott szószt hűtsük le.

    A méz segít a fokhagyma élességét kicsit enyhíteni, miközben gazdag ízt ad a szósznak.

    3

    A vanília fagylaltot tálaljuk egy tálban, majd kanalazzuk rá a fokhagymás szószt.

    Használjunk jó minőségű vanília fagylaltot, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.

    4

    Szórjuk meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel. Tálalás előtt hagyjuk, hogy a szósz kissé átjárja a fagylaltot.

    A szezámmag ropogóssá teszi a desszertet, míg a koriander frissességet ad neki.