Fokhagymås sundae, vanília fagylalt fokhagymås szószban, szezåmmaggal és friss petrezselyemmel díszítve

FokhagymĂĄs sundae

A fokhagymĂĄs sundae egy igazi kĂŒlönlegessĂ©g, amely az Ă©des Ă©s fƱszeres Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt kĂ­nĂĄlja. A hagyomĂĄnyos sundae receptet megbolondĂ­tottuk egy kis fokhagymĂĄs csavarral, hogy egy igazĂĄn egyedi desszertet hozzunk lĂ©tre. A mĂ©z Ă©s a fokhagyma összeolvadĂĄsa gazdag Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t, mĂ­g a fagylalt sima textĂșrĂĄja Ă©s a szezĂĄmmag ropogĂłssĂĄga valĂłdi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt ad.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Vanília fagylalt
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymĂĄt zĂșzzuk össze, majd egy serpenyƑben melegĂ­tsĂŒk fel az olĂ­vaolajat. Adjunk hozzĂĄ egy csipet sĂłt, Ă©s pirĂ­tsuk meg a fokhagymĂĄt 1-2 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A fokhagyma Ă­zĂ©t intenzĂ­vebben Ă©rezhetjĂŒk, ha nem pirĂ­tjuk tĂșl, csak enyhĂ©n karamellizĂĄljuk.

    2

    A megpirĂ­tott fokhagymĂĄt hagyjuk egy kicsit hƱlni, majd keverjĂŒk össze a mĂ©zzel Ă©s a frissen Ƒrölt borssal. Az Ă­gy kapott szĂłszt hƱtsĂŒk le.

    A méz segít a fokhagyma élességét kicsit enyhíteni, miközben gazdag ízt ad a szósznak.

    3

    A vanĂ­lia fagylaltot tĂĄlaljuk egy tĂĄlban, majd kanalazzuk rĂĄ a fokhagymĂĄs szĂłszt.

    HasznĂĄljunk jĂł minƑsĂ©gƱ vanĂ­lia fagylaltot, hogy az Ă­zek jobban Ă©rvĂ©nyesĂŒljenek.

    4

    SzĂłrjuk meg szezĂĄmmaggal Ă©s friss petrezselyemmel. TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyjuk, hogy a szĂłsz kissĂ© ĂĄtjĂĄrja a fagylaltot.

    A szezåmmag ropogósså teszi a desszertet, míg a koriander frissességet ad neki.