A fokhagymát zúzzuk össze, majd egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjunk hozzá egy csipet sót, és pirítsuk meg a fokhagymát 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A fokhagyma ízét intenzívebben érezhetjük, ha nem pirítjuk túl, csak enyhén karamellizáljuk.
A megpirított fokhagymát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük össze a mézzel és a frissen őrölt borssal. Az így kapott szószt hűtsük le.
A méz segít a fokhagyma élességét kicsit enyhíteni, miközben gazdag ízt ad a szósznak.
A vanília fagylaltot tálaljuk egy tálban, majd kanalazzuk rá a fokhagymás szószt.
Használjunk jó minőségű vanília fagylaltot, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.
Szórjuk meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel. Tálalás előtt hagyjuk, hogy a szósz kissé átjárja a fagylaltot.
A szezámmag ropogóssá teszi a desszertet, míg a koriander frissességet ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.