Fokhagymås tejszínes sörmårtås tålalva

Fokhagymås tejszínes sörmårtås

A sör Ă©s a tejszĂ­n talĂĄlkozĂĄsa ebben a fokhagymĂĄs mĂĄrtĂĄsban egyedĂŒlĂĄllĂłan gazdag Ă©s krĂ©mes Ă­zvilĂĄgot teremt. A fokhagyma karakteres aromĂĄja Ă©s a sör enyhĂ©n kesernyĂ©s Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti egymĂĄst, mĂ­g a tejszĂ­n selymes ĂĄllagot kölcsönöz a mĂĄrtĂĄsnak. Ez a szĂłsz ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs grillezett hĂșsokhoz, sĂŒlt zöldsĂ©gekhez vagy akĂĄr tĂ©sztaĂ©telekhez is. Az egyszerƱ hozzĂĄvalĂłk ellenĂ©re az eredmĂ©ny egy igazĂĄn kĂŒlönleges mĂĄrtĂĄs, amely bĂĄrmilyen Ă©telt feldob. Ha szereted a gazdag, krĂ©mes Ă­zeket, ez a fokhagymĂĄs tejszĂ­nes sörmĂĄrtĂĄs biztosan elnyeri a tetszĂ©sedet!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 150 ml VilĂĄgos sör
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 1 ek. Liszt
⭕ 1 ek. Mustár
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 1 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Finomra aprítsd a fokhagymåt és a petrezselymet.

    A petrezselymet csak közvetlenĂŒl a tĂĄlalĂĄs elƑtt aprĂ­tsd fel, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t Ă©s az Ă­zĂ©t.

    2

    Egy közepes serpenyƑben olvaszd meg a vajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt. PĂĄrold 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    VigyĂĄzz, a fokhagyma könnyen megĂ©g! Ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱ lesz.

    3

    Szórd meg liszttel, és keverd addig, amíg egy sima råntåst kapsz.

    A lisztet egyenletesen szórd a vajra, és folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a sört, Ă©s keverd folyamatosan, hogy csomĂłmentes legyen. Forrald fel, majd fƑzd 2-3 percig.

    A sört lassan, folyamatosan kevergetve öntsd a rĂĄntĂĄshoz, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst. Ha mĂ©gis csomĂłs lenne, szƱrd ĂĄt a szĂłszt.

    5

    Add hozzå a tejszínt és a mustårt, majd keverd alaposan össze.

    A tejszĂ­nt fokozatosan adagold a szĂłszhoz, hogy elkerĂŒld a kicsapĂłdĂĄst.

    6

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt borssal, majd fƑzd tovĂĄbbi 5-7 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint ållítsd be a só és bors mennyiségét.

    7

    Az elkĂ©szĂŒlt mĂĄrtĂĄst szĂłrd meg friss petrezselyemmel, Ă©s tĂĄlald melegen grillezett hĂșsokhoz vagy zöldsĂ©gekhez.

    A petrezselymet a tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd a mĂĄrtĂĄsra, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t Ă©s az Ă­zĂ©t.

    8

    HƱtƑben lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben 3 napig eltarthatĂł.

    A tĂĄrolĂĄs elƑtt hagyd teljesen kihƱlni a mĂĄrtĂĄst, hogy ne csapĂłdjon le a pĂĄra a dobozban, Ă©s tovĂĄbb friss maradjon.