FöldimogyorĂłs Yukgaejang gazdag, fƱszeres marhahĂșsos leves, zöldhagymĂĄval Ă©s szezĂĄmmaggal tĂĄlalva

Földimogyorós Yukgaejang

A Yukgaejang egy hagyomĂĄnyos koreai Ă©tel, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a tĂ©li hĂłnapokban. A leves gazdag Ă­ze Ă©s fƱszeres alapja miatt kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretik az erƑsebb, Ă­zesebb leveseket. Az Ă©tel legnagyobb titka a földimogyorĂł, amely krĂ©mes textĂșrĂĄt ad a levesnek, miközben fokozza annak gazdagsĂĄgĂĄt. A szĂłszok Ă©s a chili egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zkombinĂĄciĂłja minden falatban egy Ășj Ă©lmĂ©nyt kĂ­nĂĄl, amit a koreai konyha hagyomĂĄnyai inspirĂĄltak. A Yukgaejang tökĂ©letes Ă©tel csalĂĄdi összejövetelekhez vagy kĂŒlönleges vacsorĂĄkhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 Ăłra 20 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (pl. lapocka)
⭕ 100 g FöldimogyorĂł
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. GyömbĂ©r
⭕ 1 tk. Chilipehely
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 1 ek. Szezámmag
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd vĂ©kony szeletekre, majd sĂłzd meg Ă©s fekete borssal Ă­zesĂ­tsd.

    HasznĂĄlj friss, jĂł minƑsĂ©gƱ hĂșst, hogy a leves Ă­zletesebb legyen. Ha nem talĂĄlod a megfelelƑ hĂșst, a marhahĂșs bĂĄrmely rĂ©szĂ©t hasznĂĄlhatod, de a lapocka a legideĂĄlisabb.

    2

    A fokhagymåt, a gyömbért, a vöröshagymåt és a zöldhagymåt vågd apróra, és egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olajat.

    A fokhagyma és gyömbér érdemes frissen vågni, mivel ezek aromåja azonnal jobban kibontakozik.

    3

    Add hozzĂĄ a marhahĂșst Ă©s pirĂ­tsd meg a szeleteket, amĂ­g szĂ©pen meg nem barna a felĂŒletĂŒk.

    Ne egyszerre rakd bele az összes hĂșst, hanem dolgozz kisebb adagokban, Ă­gy jobban ĂĄtforrĂłsodik, Ă©s nem gƑzöli ki magĂĄt.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s a chili pelyhet, majd egy-kĂ©t percig pirĂ­tsd egyĂŒtt, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Ha erƑsebb Ă­zeket szeretsz, hasznĂĄlj több chili pelyhet, vagy adj hozzĂĄ friss chilipaprikĂĄt!

    5

    EzutĂĄn adj hozzĂĄ 1 liter vizet, Ă©s forrald fel. Amikor felforrt, csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd lassĂș tƱzön 1,5-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy a hĂșs puhĂĄra fƑjön.

    Ha a hĂșs tĂșl kemĂ©ny marad, prĂłbĂĄlj lassabban fƑzni, hogy az összes Ă­z jĂłl beĂ©pĂŒljön.

    6

    A földimogyorĂłt pirĂ­tsd meg egy serpenyƑben, majd Ƒröld meg Ƒket, hogy finom por ĂĄllagot kapj.

    Ha a földimogyorĂłt egĂ©szben vĂĄsĂĄrolod, elƑször hĂĄmozd meg Ă©s pirĂ­tsd meg, hogy az Ă­ze intenzĂ­vebb legyen!

    7

    MiutĂĄn a hĂșs teljesen megpuhult, add hozzĂĄ az Ƒrölt földimogyorĂłt Ă©s fƑzd mĂ©g 10 percig.

    A földimogyorĂł gazdagĂ­tja a leves textĂșrĂĄjĂĄt Ă©s egy krĂ©mesebb, gazdagabb Ă­zt ad.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg szezĂĄmmaggal Ă©s friss zöldhagymĂĄval.

    A szezåmmag és a zöldhagyma friss, roppanós kontrasztot ad a levesnek, így még finomabb lesz!