Fondue Pancake tálalva

Fondue Pancake

A Fondue Pancake a svájci sajtfondü és a klasszikus palacsinta találkozásából született. A sajtfondü eredetileg a svájci Alpok régiójából származik, ahol a helyi gazdák a maradék sajtot és kenyeret meleg, olvasztott keverékké alakították, hogy a hideg téli hónapokban is tápláló ételhez jussanak. Ez a modern verzió egyedülállóan kombinálja a krémes sajtfondü ízeit a könnyed palacsintával, így egy igazán különleges és ínycsiklandó fogást kínál, amely tökéletes választás lehet baráti összejövetelekre vagy egy meghitt vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
250 ml Tej
1 db Tojás
20 g Vaj
100 g Gruyère sajt
100 g Emmentáli sajt
100 ml Fehérbor
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Keményítő
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 csipet Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A palacsintatésztához keverd össze a lisztet, a tojást, a tejet, egy csipet sót és az olvasztott vajat, majd habverővel dolgozd simára.

    A vajnak nem szabad forrónak lennie, amikor hozzáadod a többi hozzávalóhoz, mert akkor a tojás összeugrik.

    2

    Hagyd a tésztát 15 percig pihenni, hogy a liszt jól felszívja a nedvességet.

    A pihentetés segít a lisztnek felszívni a nedvességet, így a palacsinták könnyebbek és finomabbak lesznek.

    3

    Egy serpenyőben közepes lángon olvassz meg egy kis vajat, majd süsd ki a palacsintákat mindkét oldalukon 1-2 percig, amíg aranybarna színt kapnak.

    Ne süsd túl a palacsintákat, mert akkor szárazak lesznek. Akkor fordítsd meg, ha a tetején buborékok jelennek meg.

    4

    A fondü készítéséhez egy lábosban dörzsöld be az alját egy gerezd fokhagymával, majd öntsd bele a fehérbort és melegítsd fel.

    A fokhagyma finom ízt ad a fondünek. A fehérbor legyen száraz.

    5

    Reszeld le a Gruyère és az Emmentáli sajtot, majd fokozatosan add hozzá a forró borhoz, folyamatosan kevergetve, amíg teljesen fel nem olvad.

    A sajtot lassan, fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Használj jó minőségű sajtokat a legjobb ízhatás érdekében.

    6

    Egy kis tálban keverd el a keményítőt egy kevés vízzel, majd add hozzá a fondü keverékhez, hogy besűrűsödjön.

    A keményítő segít a fondünek a megfelelő állag elérésében. A keményítőt először keverd el hideg vízzel, hogy ne csomósodjon.

    7

    Ízesítsd a fondüt egy csipet szerecsendióval, borssal és sóval ízlés szerint.

    A szerecsendió és a bors finom ízt ad a fondünek. A sót óvatosan adagold, mert a sajt is sós.

    8

    A kész palacsintákat tálald a forró sajtfondüvel, és mártogasd bele, vagy töltsd meg velük és tekerd fel.

    A fondüt folyamatosan melegen kell tartani, hogy a sajt ne szilárduljon meg.