Frango assado sörrel, ropogósra sült csirke, melyet rozmaringgal és citrommal tálaltak.

Frango Assado Sörrel

A Frango Assado Sörrel egy tradicionális brazil étel, mely a csirke szaftos ízét a sör gazdag aromájával kombinálja. Az étel története a brazil vidéki konyhában gyökerezik, ahol egyszerű, de rendkívül ízletes fogásokat készítenek. A sör nemcsak a hús ízét emeli ki, hanem segít a csirke bőrének ropogósra sütésében is. Tökéletes választás egy baráti összejövetelhez vagy családi ebédhez, amely mindenki számára élvezetes élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirke
330 ml Sör
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 ág Rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét alaposan mosd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel. A csirke belsejébe helyezz egy citromot, amelyet félbevágva rakj bele.

    A csirke bőre alatt lévő zsiradék segít abban, hogy szaftos maradjon a hús a sütés során.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, majd dörzsöld be vele a csirke bőrét és belsejét. Öntsd rá az olívaolajat, majd szórd meg sóval és borssal.

    Ha a fokhagyma túl erős, érdemes előre megpirítani egy serpenyőben, hogy enyhüljön az íze.

    3

    A rozmaringot törd le, és rakd a csirke tetejére. Ezt követően öntsd rá a sört, és hagyd állni a csirkét 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A rozmaring a csirke ízét fokozza, de nem szabad túl sokat tenni rá, hogy ne nyomja el a többi hozzávalót.

    4

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a csirkét körülbelül 1 órán keresztül. Ha szükséges, locsold meg sörrel a sütés közben, hogy megőrizze a nedvességét.

    A csirke bőre akkor lesz igazán ropogós, ha a sütés utolsó 10 percére magasabb hőfokra állítod a sütőt.

    5

    Miután a csirke megsült, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a levek visszazáródjanak a húsban, majd szeleteld fel és tálald.

    A pihenő idő alatt a hús szaftosabb lesz, így nem veszít a nedvességéből a szeletelés során.