A csirkét alaposan mosd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel. A csirke belsejébe helyezz egy citromot, amelyet félbevágva rakj bele.
A csirke bőre alatt lévő zsiradék segít abban, hogy szaftos maradjon a hús a sütés során.
A fokhagymát zúzd össze, majd dörzsöld be vele a csirke bőrét és belsejét. Öntsd rá az olívaolajat, majd szórd meg sóval és borssal.
Ha a fokhagyma túl erős, érdemes előre megpirítani egy serpenyőben, hogy enyhüljön az íze.
A rozmaringot törd le, és rakd a csirke tetejére. Ezt követően öntsd rá a sört, és hagyd állni a csirkét 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A rozmaring a csirke ízét fokozza, de nem szabad túl sokat tenni rá, hogy ne nyomja el a többi hozzávalót.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a csirkét körülbelül 1 órán keresztül. Ha szükséges, locsold meg sörrel a sütés közben, hogy megőrizze a nedvességét.
A csirke bőre akkor lesz igazán ropogós, ha a sütés utolsó 10 percére magasabb hőfokra állítod a sütőt.
Miután a csirke megsült, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a levek visszazáródjanak a húsban, majd szeleteld fel és tálald.
A pihenő idő alatt a hús szaftosabb lesz, így nem veszít a nedvességéből a szeletelés során.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.