Frikadeller fokhagymĂĄval, ropogĂłsra sĂŒlt hĂșsgombĂłcok

Frikadeller fokhagymĂĄval

A frikadeller, vagyis a dĂĄn hĂșsgombĂłc, egy klasszikus Ă©tel, amely gyakran szerepel a skandinĂĄv konyhĂĄban. A fokhagymĂĄs vĂĄltozat kĂŒlönleges Ă­zt ad a hĂșsnak, Ă©s egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł Ă©tellĂ© vĂĄlik. A frikadeller a dĂĄn csalĂĄdokban hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©s rĂ©sze, Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©tel, amit bĂĄrmilyen körettel Ă©lvezhetĂŒnk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlthĂșs (marha vagy sertĂ©s)
⭕ 1 db Tojás
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Zsemlemorzsa
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt hĂșst tedd egy nagy tĂĄlba. Add hozzĂĄ a zsemlemorzsĂĄt, tojĂĄst, sĂłt Ă©s borsot.

    Ha a darĂĄlt hĂșs tĂșl szĂĄraz, egy kis tejet adva könnyebben formĂĄzhatod a hĂșsgombĂłcokat.

    2

    A fokhagymĂĄt zĂșzd össze, majd add hozzĂĄ a hĂșshoz. Öntsd hozzĂĄ a tejet, Ă©s alaposan dolgozd össze a masszĂĄt.

    A fokhagyma mennyisĂ©ge Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł, de a friss fokhagyma mindig jobban Ă­zesĂ­ti a hĂșskeverĂ©ket.

    3

    FormĂĄzz kis gombĂłcokat vagy lapos hĂșsgombĂłcokat a masszĂĄbĂłl, Ă©s helyezd Ƒket egy tĂĄnyĂ©rra.

    Ha a keverék ragad, vizes kézzel könnyebben formåzhatod.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒsd meg a hĂșsgombĂłcokat közepes lĂĄngon minden oldalrĂłl, amĂ­g aranybarna Ă©s ĂĄtsĂŒlt lesz.

    A hĂșsgombĂłcokat ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑbe, hogy minden oldal egyenletesen megsĂŒljön.

    5

    A megsĂŒlt hĂșsgombĂłcokat papĂ­rtörlƑre tedd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t a felesleges olaj eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄban, hogy ne legyen tĂșl zsĂ­ros a vĂ©geredmĂ©ny.

    6

    TĂĄlald a frikadellereket friss salĂĄtĂĄval vagy körettel, pĂ©ldĂĄul fƑtt burgonyĂĄval, vagy rizzsel.

    A frikadeller tökéletes vålasztås egy kiadós ebédhez vagy vacsoråhoz, és jól illik hozzå a friss zöldség vagy akår egy kis tartårmårtås.