A darĂĄlt hĂșst tedd egy nagy tĂĄlba. Add hozzĂĄ a zsemlemorzsĂĄt, tojĂĄst, sĂłt Ă©s borsot.
Ha a darĂĄlt hĂșs tĂșl szĂĄraz, egy kis tejet adva könnyebben formĂĄzhatod a hĂșsgombĂłcokat.
A fokhagymĂĄt zĂșzd össze, majd add hozzĂĄ a hĂșshoz. Ăntsd hozzĂĄ a tejet, Ă©s alaposan dolgozd össze a masszĂĄt.
A fokhagyma mennyisĂ©ge ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł, de a friss fokhagyma mindig jobban ĂzesĂti a hĂșskeverĂ©ket.
FormĂĄzz kis gombĂłcokat vagy lapos hĂșsgombĂłcokat a masszĂĄbĂłl, Ă©s helyezd Ćket egy tĂĄnyĂ©rra.
Ha a keverék ragad, vizes kézzel könnyebben formåzhatod.
Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olĂvaolajat, Ă©s sĂŒsd meg a hĂșsgombĂłcokat közepes lĂĄngon minden oldalrĂłl, amĂg aranybarna Ă©s ĂĄtsĂŒlt lesz.
A hĂșsgombĂłcokat ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆbe, hogy minden oldal egyenletesen megsĂŒljön.
A megsĂŒlt hĂșsgombĂłcokat papĂrtörlĆre tedd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papĂrtörlĆ segĂt a felesleges olaj eltĂĄvolĂtĂĄsĂĄban, hogy ne legyen tĂșl zsĂros a vĂ©geredmĂ©ny.
TĂĄlald a frikadellereket friss salĂĄtĂĄval vagy körettel, pĂ©ldĂĄul fĆtt burgonyĂĄval, vagy rizzsel.
A frikadeller tökéletes vålasztås egy kiadós ebédhez vagy vacsoråhoz, és jól illik hozzå a friss zöldség vagy akår egy kis tartårmårtås.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.