A darált húst tedd egy nagy tálba. Add hozzá a zsemlemorzsát, tojást, sót és borsot.
Ha a darált hús túl száraz, egy kis tejet adva könnyebben formázhatod a húsgombócokat.
A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a húshoz. Öntsd hozzá a tejet, és alaposan dolgozd össze a masszát.
A fokhagyma mennyisége ízlés szerint változtatható, de a friss fokhagyma mindig jobban ízesíti a húskeveréket.
Formázz kis gombócokat vagy lapos húsgombócokat a masszából, és helyezd őket egy tányérra.
Ha a keverék ragad, vizes kézzel könnyebben formázhatod.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a húsgombócokat közepes lángon minden oldalról, amíg aranybarna és átsült lesz.
A húsgombócokat ne zsúfold túl a serpenyőbe, hogy minden oldal egyenletesen megsüljön.
A megsült húsgombócokat papírtörlőre tedd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papírtörlő segít a felesleges olaj eltávolításában, hogy ne legyen túl zsíros a végeredmény.
Tálald a frikadellereket friss salátával vagy körettel, például főtt burgonyával, vagy rizzsel.
A frikadeller tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, és jól illik hozzá a friss zöldség vagy akár egy kis tartármártás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.