Frikadeller fokhagymával, ropogósra sült húsgombócok

Frikadeller fokhagymával

A frikadeller, vagyis a dán húsgombóc, egy klasszikus étel, amely gyakran szerepel a skandináv konyhában. A fokhagymás változat különleges ízt ad a húsnak, és egyszerű, de ínycsiklandó étellé válik. A frikadeller a dán családokban hétköznapi étkezés része, és könnyen elkészíthető étel, amit bármilyen körettel élvezhetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy sertés)
1 db Tojás
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Zsemlemorzsa
100 ml Tej
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst tedd egy nagy tálba. Add hozzá a zsemlemorzsát, tojást, sót és borsot.

    Ha a darált hús túl száraz, egy kis tejet adva könnyebben formázhatod a húsgombócokat.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a húshoz. Öntsd hozzá a tejet, és alaposan dolgozd össze a masszát.

    A fokhagyma mennyisége ízlés szerint változtatható, de a friss fokhagyma mindig jobban ízesíti a húskeveréket.

    3

    Formázz kis gombócokat vagy lapos húsgombócokat a masszából, és helyezd őket egy tányérra.

    Ha a keverék ragad, vizes kézzel könnyebben formázhatod.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a húsgombócokat közepes lángon minden oldalról, amíg aranybarna és átsült lesz.

    A húsgombócokat ne zsúfold túl a serpenyőbe, hogy minden oldal egyenletesen megsüljön.

    5

    A megsült húsgombócokat papírtörlőre tedd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít a felesleges olaj eltávolításában, hogy ne legyen túl zsíros a végeredmény.

    6

    Tálald a frikadellereket friss salátával vagy körettel, például főtt burgonyával, vagy rizzsel.

    A frikadeller tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, és jól illik hozzá a friss zöldség vagy akár egy kis tartármártás.