A cukkínit mosd meg, vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a cukkíniszeleteket 4-5 perc alatt, míg kissé megpuhulnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – inkább két részletben süsd, így szebben pirulnak.
Közben egy nagy tálban verd fel a tojásokat. Add hozzá a tejet, reszelt parmezánt, sót és borsot, majd keverd simára.
A tej segít, hogy a frittata belseje puha és szaftos maradjon.
A megpirított cukkínit keverd a tojásos keverékhez, majd óvatosan forgasd bele a ricottát úgy, hogy kisebb darabokban maradjon meg.
A ricottát ne keverd túl – a darabos szerkezet adja a frittata lágy textúráját.
Melegíts elő egy sütőálló serpenyőt közepes lángon, és öntsd bele a keveréket. Süsd 5 percig a tűzhelyen, amíg az alja meg nem szilárdul.
Kicsit rázd meg a serpenyőt – ha a szélek megszilárdultak, mehet a sütőbe!
Tedd a serpenyőt 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd további 10–12 percig, amíg a teteje is megszilárdul, enyhén megpirul.
Ha nincs sütőálló serpenyőd, öntsd át a masszát egy kivajazott tepsibe.
Vedd ki a sütőből, hagyd pár percig hűlni, majd szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Melegen vagy szobahőmérsékleten is tálalható.
Könnyebb szeletelni, ha 5 percet pihenteted tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.