Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés elengedhetetlen a macaron sikeréhez, használj digitális mérleget.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás nagyon fontos, mert így elkerülheted a csomós macaronokat.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csepp citromlevet vagy sót a stabilabb hab eléréséhez.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverésnél alulról felfelé haladj, és csak addig keverd, amíg homogén nem lesz a massza. A túl keverés tönkreteheti a macaronokat.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. A habzsák legyen jó minőségű, hogy ne szakadjon ki.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés elengedhetetlen, mert így alakul ki a macaronok jellegzetes 'lába'. A pihentetési idő függ a páratartalomtól.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, érdemes próbasütést végezni. A macaronok akkor jók, ha könnyen elválnak a sütőpapírtól.
A fügekrémhez a friss fügét pürésítsd, majd szűrd át egy finom szitán, hogy eltávolítsd a magokat. A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a fügével.
A fügepüré legyen sima és selymes. A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, hogy ne égjen meg.
Keverd simára a fügekrémet, majd hagyd kihűlni.
A krémnek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt megtöltöd vele a macaronokat, különben elolvad.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a fügekrémmel, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A töltelékhez használj habzsákot, így egyenletes mennyiségű krémet tudsz a macaronokra nyomni.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után az ízek jobban összeérnek, és a macaronok állaga is javul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.