Fügekrémes macaron tálalva

Fügekrémes macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A fügekrémes változat egy igazán különleges desszert, mely a füge gazdag ízét és a fehér csokoládé krémességét ötvözi. Ez a macaron ideális választás a gyümölcsök kedvelőinek, akik valami egyedi édességre vágynak. A fügekrémes macaronok a legjobb, ha egy-két órát pihennek, hogy az ízek összeérjenek, és az édesség igazán harmonikus legyen.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
100 g Füge
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés elengedhetetlen a macaron sikeréhez, használj digitális mérleget.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás nagyon fontos, mert így elkerülheted a csomós macaronokat.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csepp citromlevet vagy sót a stabilabb hab eléréséhez.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    A keverésnél alulról felfelé haladj, és csak addig keverd, amíg homogén nem lesz a massza. A túl keverés tönkreteheti a macaronokat.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíts. A habzsák legyen jó minőségű, hogy ne szakadjon ki.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A pihentetés elengedhetetlen, mert így alakul ki a macaronok jellegzetes 'lába'. A pihentetési idő függ a páratartalomtól.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, érdemes próbasütést végezni. A macaronok akkor jók, ha könnyen elválnak a sütőpapírtól.

    8

    A fügekrémhez a friss fügét pürésítsd, majd szűrd át egy finom szitán, hogy eltávolítsd a magokat. A fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a fügével.

    A fügepüré legyen sima és selymes. A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, hogy ne égjen meg.

    9

    Keverd simára a fügekrémet, majd hagyd kihűlni.

    A krémnek teljesen ki kell hűlnie, mielőtt megtöltöd vele a macaronokat, különben elolvad.

    10

    A kihűlt macaronokat töltsd meg a fügekrémmel, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A töltelékhez használj habzsákot, így egyenletes mennyiségű krémet tudsz a macaronokra nyomni.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után az ízek jobban összeérnek, és a macaronok állaga is javul.