Az aszalt fĂŒgĂ©t aprĂtsd fel kis darabokra, majd ĂĄztasd langyos vĂzbe 10 percre, hogy megpuhuljon. EzutĂĄn csepegtesd le.
Az ĂĄztatĂĄs segĂt, hogy a fĂŒge puhĂĄbb legyen Ă©s jobban eloszoljon a tĂ©sztĂĄban.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a bĂșzalisztet, szĂĄrĂtott Ă©lesztĆt, cukrot Ă©s sĂłt. Ez lesz a tĂ©szta alapja.
A hozzĂĄvalĂłk legyenek szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱek, ez segĂti az Ă©lesztĆ munkĂĄjĂĄt.
Add hozzĂĄ a joghurtot, langyos vizet Ă©s olĂvaolajat, majd keverd össze. GyĂșrd, amĂg egyenletes, sima tĂ©sztĂĄt kapsz.
A joghurt tegye a tĂ©sztĂĄt puhĂĄbbĂĄ Ă©s rugalmasabbĂĄ. HasznĂĄlj zsĂros joghurtot a legjobb eredmĂ©nyĂ©rt.
GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt 10 percig. Ha tĂșl ragacsos, szĂłrj hozzĂĄ kevĂ©s lisztet, de vigyĂĄzz, ne szĂĄrĂtsd ki.
A hosszĂș gyĂșrĂĄs fontos, hogy a glutĂ©n megfelelĆen kifejlĆdjön, Ă©s a tĂ©szta rugalmas legyen.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A kelesztéshez hasznålhatsz nedves konyharuhåt vagy folpackot, hogy a tészta ne szåradjon ki.
Oszd a megkelt tĂ©sztĂĄt 6 egyenlĆ rĂ©szre. FormĂĄzz gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ovĂĄlis formĂĄjĂșra Ćket.
A gombĂłcokat lisztezett felĂŒleten formĂĄzd, hogy ne ragadjanak.
A kinyĂșjtott naan egyik felĂ©re szĂłrd rĂĄ az aprĂłra vĂĄgott, beĂĄztatott fĂŒgĂ©t. Hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t, Ă©s Ăłvatosan nyomd le. EnyhĂ©n nyĂșjtsd meg Ășjra.
A fĂŒgĂ©t egyenletesen oszlasd el a tĂ©sztĂĄn, hogy mindenhol jusson belĆle.
ForrĂłsĂts fel egy serpenyĆt. SĂŒsd a naanokat oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂg szĂ©p barna foltok jelennek meg rajtuk, Ă©s kissĂ© megemelkednek.
A serpenyĆ legyen elĂ©g forrĂł, de ne Ă©gesd oda a naanokat. Ha szĂŒksĂ©ges, vedd lejjebb a hĆfokot.
A frissen sĂŒlt naanokat mĂ©g melegen kend meg olvasztott vajjal. Ez mĂ©g finomabbĂĄ Ă©s illatosabbĂĄ teszi.
A vaj helyett hasznĂĄlhatsz ghĂt (tisztĂtott vajat) is, ami mĂ©g intenzĂvebb Ăzt ad.
TĂĄlald melegen â tökĂ©letes egy Ă©des reggelihez vagy kĂŒlönleges desszertkĂ©nt, akĂĄr magĂĄban, akĂĄr mĂ©zzel megcsorgatva.
A naan mellĂ© kĂnĂĄlhatsz joghurtot vagy tejszĂnt is a mĂ©g gazdagabb ĂzĂ©lmĂ©nyĂ©rt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.