A báránylapockát mosd meg, töröld szárazra, majd távolítsd el a felesleges hártyákat és zsírrétegeket.
A hártyák eltávolítása segít, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst, és a zsír egy része leolvadjon a füstölés során.
Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot, őrölt köményt, rozmaringot és kakukkfüvet egy tálban, majd alaposan dörzsöld be vele a báránylapockát.
A fűszereket alaposan dörzsöld be a húsba, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
Hagyd a húst a hűtőben legalább 6 órán át pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A legjobb eredmény érdekében hagyd a húst akár egy éjszakán át is pácolódni a hűtőben.
Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.
A hőmérséklet pontos beállítása kulcsfontosságú a sikeres füstöléshez. Használj hőmérőt a pontos méréshez. A gyümölcsfa (pl. alma, cseresznye) enyhe, édeskés ízt kölcsönöz a húsnak, míg a hikory erőteljesebb, füstösebb ízt ad.
Helyezd a báránylapockát a füstölőrácsra, és füstöld 5-6 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.
A füstölés ideje függ a hús méretétől és a füstölő hőmérsékletétől. Használj húshőmérőt a belső hőmérséklet ellenőrzéséhez.
Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tálban.
A máz hozzájárul a hús ízének gazdagításához és szép, fényes felületet biztosít.
Amikor a hús eléri a 75°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a mázzal, majd füstöld további 1 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 90°C-ot.
A mázat egyenletesen kend el a húson. A végső hőmérséklet elérése biztosítja, hogy a hús puha és omlós legyen.
Vedd ki a báránylapockát a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a hús ne száradjon ki szeleteléskor. Fedd le alufóliával, hogy melegen tartsd.
Szeleteld fel vagy tépkedd szálakra, majd tálald grillezett zöldségekkel vagy sült burgonyával.
A bárány lapocka szálaira tépkedve is nagyon finom. Kínálj mellé kedvenc BBQ szószodat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.