Füstölt BBQ bélszín chilis mázban tálalva

Füstölt BBQ Bélszín Chilis Mázban

A füstölt BBQ bélszín chilis mázban egy igazán különleges fogás, amely a prémium marhahús gazdag ízét kombinálja a füstös, karamellizált kéreggel és a pikáns chilis mázzal. A lassú füstölés és a végső grillezés tökéletes textúrát és ízvilágot eredményez. A bélszín a steak rajongók egyik kedvence, mivel rendkívül omlós és kevés zsiradékot tartalmaz. A tölgy vagy hickory füst különösen jól kiemeli a marhahús természetes ízét, míg a chilis BBQ máz édes és csípős egyensúlyt teremt. Ez az étel tökéletes választás BBQ partikra, különleges családi összejövetelekre vagy egy romantikus vacsorára. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald grillezett zöldségekkel és egy adag krémes burgonyapürével!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra 15 perc
Teljes 1 óra 45 perc
790 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 g Marha bélszín
1 ek. Durva szemcséjű só
1 ek. Fekete bors (frissen őrölt)
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
1 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Olívaolaj
150 ml BBQ szósz
1 tk. Chili pehely
2 ek. Méz
500 g Füstölőfa (tölgy, hickory vagy cseresznye)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bélszínt töröld szárazra papírtörlővel, majd hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 30 percig.

    A szárazra törlés segít a fűszerek jobb tapadásában, és a szobahőmérsékletre hozás egyenletesebb sütést eredményez.

    2

    Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban, majd alaposan dörzsöld be a bélszínt ezzel a keverékkel.

    A fűszereket alaposan dörzsöld bele a húsba, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    3

    Locsold meg olívaolajjal, majd hagyd pihenni 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az olívaolaj segít a fűszereknek behatolni a húsba, és megőrzi annak nedvességét.

    4

    Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.

    A hőmérséklet pontos beállítása kulcsfontosságú a sikeres füstöléshez. Használj hőmérőt a pontos méréshez. A bélszínhez jól illik a cseresznye vagy almafa füstje.

    5

    Helyezd a bélszínt a füstölőrácsra, és füstöld 45-60 percig, amíg a belső hőmérséklete eléri az 50-55°C-ot (medium rare).

    A füstölés ideje függ a hús vastagságától és a füstölő hőmérsékletétől. Használj húshőmérőt a belső hőmérséklet ellenőrzéséhez. A 50-55°C medium rare sütési fokozatot jelent. Ha jobban átsütve szereted, növeld a belső hőmérsékletet.

    6

    Keverd össze a BBQ szószt, mézet és a chili pelyhet egy kis tálban, majd kend meg a bélszínt a mázzal.

    A máz édes-csípős ízt ad a bélszínnek. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chili pelyhet.

    7

    Tedd vissza a bélszínt a füstölőbe további 15 percre, hogy a máz karamellizálódjon.

    Figyelj, hogy a máz ne égjen meg. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet.

    8

    Vedd ki a bélszínt a füstölőből, és hagyd pihenni 10 percig.

    A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon.

    9

    Egy forró grillrácson vagy serpenyőben süsd le minden oldalát 1-2 percig, hogy szép kérget kapjon.

    A hirtelen sütés segít a hús lezárásában és a szaftok megőrzésében. Használj magas hőfokot és kevés zsiradékot.

    10

    Szeleteld fel vékonyan, és tálald grillezett zöldségekkel vagy sült burgonyával.

    A bélszínt a rostokra merőlegesen szeleteld, hogy omlósabb legyen.