A bélszínt töröld szárazra papírtörlővel, majd hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 30 percig.
A szárazra törlés segít a fűszerek jobb tapadásában, és a szobahőmérsékletre hozás egyenletesebb sütést eredményez.
Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban, majd alaposan dörzsöld be a bélszínt ezzel a keverékkel.
A fűszereket alaposan dörzsöld bele a húsba, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
Locsold meg olívaolajjal, majd hagyd pihenni 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Az olívaolaj segít a fűszereknek behatolni a húsba, és megőrzi annak nedvességét.
Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.
A hőmérséklet pontos beállítása kulcsfontosságú a sikeres füstöléshez. Használj hőmérőt a pontos méréshez. A bélszínhez jól illik a cseresznye vagy almafa füstje.
Helyezd a bélszínt a füstölőrácsra, és füstöld 45-60 percig, amíg a belső hőmérséklete eléri az 50-55°C-ot (medium rare).
A füstölés ideje függ a hús vastagságától és a füstölő hőmérsékletétől. Használj húshőmérőt a belső hőmérséklet ellenőrzéséhez. A 50-55°C medium rare sütési fokozatot jelent. Ha jobban átsütve szereted, növeld a belső hőmérsékletet.
Keverd össze a BBQ szószt, mézet és a chili pelyhet egy kis tálban, majd kend meg a bélszínt a mázzal.
A máz édes-csípős ízt ad a bélszínnek. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chili pelyhet.
Tedd vissza a bélszínt a füstölőbe további 15 percre, hogy a máz karamellizálódjon.
Figyelj, hogy a máz ne égjen meg. Ha szükséges, csökkentsd a hőmérsékletet.
Vedd ki a bélszínt a füstölőből, és hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon.
Egy forró grillrácson vagy serpenyőben süsd le minden oldalát 1-2 percig, hogy szép kérget kapjon.
A hirtelen sütés segít a hús lezárásában és a szaftok megőrzésében. Használj magas hőfokot és kevés zsiradékot.
Szeleteld fel vékonyan, és tálald grillezett zöldségekkel vagy sült burgonyával.
A bélszínt a rostokra merőlegesen szeleteld, hogy omlósabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.