A bĂ©lszĂnt töröld szĂĄrazra papĂrtörlĆvel, majd hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten pihenni legalĂĄbb 30 percig.
A szĂĄrazra törlĂ©s segĂt a fƱszerek jobb tapadĂĄsĂĄban, Ă©s a szobahĆmĂ©rsĂ©kletre hozĂĄs egyenletesebb sĂŒtĂ©st eredmĂ©nyez.
Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ćrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be a bĂ©lszĂnt ezzel a keverĂ©kkel.
A fƱszereket alaposan dörzsöld bele a hĂșsba, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
Locsold meg olĂvaolajjal, majd hagyd pihenni 15 percig, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
Az olĂvaolaj segĂt a fƱszereknek behatolni a hĂșsba, Ă©s megĆrzi annak nedvessĂ©gĂ©t.
MelegĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ fĂŒstölĆfĂĄt a kĂvĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A hĆmĂ©rsĂ©klet pontos beĂĄllĂtĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a sikeres fĂŒstölĂ©shez. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt a pontos mĂ©rĂ©shez. A bĂ©lszĂnhez jĂłl illik a cseresznye vagy almafa fĂŒstje.
Helyezd a bĂ©lszĂnt a fĂŒstölĆrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 45-60 percig, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri az 50-55°C-ot (medium rare).
A fĂŒstölĂ©s ideje fĂŒgg a hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl Ă©s a fĂŒstölĆ hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©tĆl. HasznĂĄlj hĂșshĆmĂ©rĆt a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klet ellenĆrzĂ©sĂ©hez. A 50-55°C medium rare sĂŒtĂ©si fokozatot jelent. Ha jobban ĂĄtsĂŒtve szereted, növeld a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet.
Keverd össze a BBQ szĂłszt, mĂ©zet Ă©s a chili pelyhet egy kis tĂĄlban, majd kend meg a bĂ©lszĂnt a mĂĄzzal.
A mĂĄz Ă©des-csĂpĆs Ăzt ad a bĂ©lszĂnnek. Ha nem szereted a csĂpĆset, hagyd ki a chili pelyhet.
Tedd vissza a bĂ©lszĂnt a fĂŒstölĆbe tovĂĄbbi 15 percre, hogy a mĂĄz karamellizĂĄlĂłdjon.
Figyelj, hogy a mĂĄz ne Ă©gjen meg. Ha szĂŒksĂ©ges, csökkentsd a hĆmĂ©rsĂ©kletet.
Vedd ki a bĂ©lszĂnt a fĂŒstölĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetĂ©s segĂt, hogy a hĂșs szaftos maradjon.
Egy forrĂł grillrĂĄcson vagy serpenyĆben sĂŒsd le minden oldalĂĄt 1-2 percig, hogy szĂ©p kĂ©rget kapjon.
A hirtelen sĂŒtĂ©s segĂt a hĂșs lezĂĄrĂĄsĂĄban Ă©s a szaftok megĆrzĂ©sĂ©ben. HasznĂĄlj magas hĆfokot Ă©s kevĂ©s zsiradĂ©kot.
Szeleteld fel vĂ©konyan, Ă©s tĂĄlald grillezett zöldsĂ©gekkel vagy sĂŒlt burgonyĂĄval.
A bĂ©lszĂnt a rostokra merĆlegesen szeleteld, hogy omlĂłsabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.