A borjĂșcsĂŒlköt mosd meg, töröld szĂĄrazra papĂrtörlĆvel, majd egy Ă©les kĂ©s segĂtsĂ©gĂ©vel tĂĄvolĂtsd el rĂłla a felesleges hĂĄrtyĂĄkat.
A hĂĄrtyĂĄk eltĂĄvolĂtĂĄsa biztosĂtja, hogy a fƱszerek jobban behatoljanak a hĂșsba, Ă©s a vĂ©geredmĂ©ny omlĂłsabb legyen.
Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ćrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be a borjĂșcsĂŒlköt ezzel a keverĂ©kkel.
A fƱszereket egyenletesen dörzsöld be a hĂșsba, ĂŒgyelve arra, hogy mindenhol befedje.
Hagyd a hĂșst a hƱtĆben legalĂĄbb 6 ĂłrĂĄn ĂĄt pihenni, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolod a hĂșst, annĂĄl intenzĂvebb lesz az Ăze. Ha van rĂĄ idĆd, akĂĄr 24 ĂłrĂĄig is pĂĄcolhatod.
MelegĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ fĂŒstölĆfĂĄt a kĂvĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A hĆmĂ©rsĂ©kletet tartsd stabilan, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒljön ĂĄt. HasznĂĄlhatsz alma, cseresznye vagy hikorifĂĄt a fĂŒstölĂ©shez.
Helyezd a borjĂșcsĂŒlköt a fĂŒstölĆrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 5-6 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg a kĂŒlsĆ kĂ©rge megszilĂĄrdul Ă©s a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 75°C-ot.
A fĂŒstölĂ©si idĆ a hĂșs mĂ©retĂ©tĆl Ă©s a fĂŒstölĆ hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©tĆl fĂŒggĆen vĂĄltozhat. HasznĂĄlj hĂșshĆmĂ©rĆt a pontos mĂ©rĂ©shez.
Spriccelj rĂĄ almaecetes vizet 1-2 ĂłrĂĄnkĂ©nt, hogy megĆrizd a nedvessĂ©gtartalmĂĄt Ă©s elĆsegĂtsd a kĂ©reg kialakulĂĄsĂĄt.
Az almaecetes vĂz segĂt megĆrizni a hĂșs nedvessĂ©gtartalmĂĄt, Ă©s egyben ĂzesĂti is.
Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tålban.
A mĂĄz ĂzesĂtĂ©sĂ©hez hasznĂĄlhatsz kĂŒlönbözĆ BBQ szĂłszokat, ĂzlĂ©s szerint.
Amikor a hĂșs elĂ©ri a 75°C-os belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a mĂĄzzal, majd csomagold be hentespapĂrba vagy alufĂłliĂĄba, Ă©s tedd vissza a fĂŒstölĆbe tovĂĄbbi 3-4 ĂłrĂĄra, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klet elĂ©ri a 90-93°C-ot.
A becsomagolĂĄs segĂt felgyorsĂtani a sĂŒtĂ©st, Ă©s megĆrizni a hĂșs nedvessĂ©gtartalmĂĄt.
Vedd ki a borjĂșcsĂŒlköt a fĂŒstölĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetĂ©s elengedhetetlen ahhoz, hogy a hĂșs omlĂłs Ă©s szaftos maradjon. Letakarhatod alufĂłliĂĄval, hogy melegen tartsd.
Szeleteld fel vékonyan, vagy szålakra szedve tålald friss kenyérrel, grillezett zöldségekkel vagy coleslaw salåtåval.
A hĂșst a rostokra merĆlegesen szeleteld, hogy mĂ©g omlĂłsabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.