Füstölt BBQ csirke baconben tálalva

Füstölt BBQ Csirke Baconben

A füstölt BBQ csirke baconben egy ínycsiklandó fogás, amely a csirkehús szaftosságát ötvözi a ropogós bacon füstös ízével. A bacon nemcsak plusz ízt ad, hanem megóvja a csirkét a kiszáradástól, miközben a füstölés tökéletesen kihozza az aromákat. A BBQ világában a baconbe tekert húsok rendkívül népszerűek, hiszen a ropogós baconréteg és a szaftos csirkehús kombinációja ellenállhatatlan. Az almafa vagy tölgyfa füstje kiemeli a hús ízét, míg a mézes BBQ máz édes-füstös egyensúlyt teremt. Ez az étel ideális BBQ partikra, családi grillezésekre vagy egy különleges hétvégi vacsorára. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald grillezett zöldségekkel és egy adag sült burgonyával!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 20 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell vagy csirkecomb
8 db Bacon szeletek
2 tk. Durva szemcséjű só
1 tk. Fekete bors (frissen őrölt)
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
1 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Almaecet
2 ek. Méz
200 ml BBQ szósz
500 g Füstölőfa (tölgy, hickory vagy almafa)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vagy csirkecombot mosd meg, töröld szárazra, majd szórd meg sóval, borssal, fokhagymaporral, füstölt paprikával és őrölt köménnyel.

    A csirkét alaposan szárítsd meg, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak.

    2

    Tekerj minden csirkedarabot baconbe, és rögzítsd fogpiszkálóval vagy hústűvel.

    A bacon rögzítéséhez használj vékony bacon szeleteket, hogy könnyebben átsüljön. A fogpiszkálókat előtte áztasd vízbe, hogy ne égjenek meg a füstölőben.

    3

    Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.

    A csirkéhez jól passzol a hickory vagy a juhar füstölőfa.

    4

    Helyezd a baconbe tekert csirkét a füstölőrácsra, és füstöld 2-3 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.

    A csirke belső hőmérsékletét húshőmérővel ellenőrizd. Fontos, hogy a csirke teljesen átsüljön a biztonságos fogyasztás érdekében. A füstölés ideje a csirkedarabok méretétől függően változhat.

    5

    Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tálban.

    A mázhoz használt hozzávalókat ízlés szerint variálhatod.

    6

    Amikor a hús eléri a 70°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a mázzal, majd füstöld további 30 percig, amíg a bacon ropogós és karamellizált lesz.

    A mázat több rétegben is felviheted a csirkére a füstölés utolsó 30 percében, hogy még ízletesebb legyen. Vigyázz, hogy a máz ne égjen meg.

    7

    Vedd ki a csirkét a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

    A pihentetés alatt a hús szaftosabb marad.

    8

    Tálald grillezett zöldségekkel, friss salátával vagy sült burgonyával.

    A tálalásnál figyelj a színek harmóniájára, hogy az étel ne csak finom, hanem mutatós is legyen.