Füstölt BBQ csirkecomb ropogós bőrrel

Füstölt BBQ csirkecomb

A BBQ csirkecomb az egyik legnépszerűbb grillezett étel, amelyet világszerte fogyasztanak. Az amerikai barbecue kultúrában a lassan füstölt csirkecomb különösen népszerű, mivel a hosszú füstölés mély ízeket ad a húsnak, miközben a ropogós bőr és az édeskés BBQ máz tökéletes egyensúlyt teremt. A megfelelő füstölési technika biztosítja, hogy a csirkecomb szaftos maradjon, míg a végső BBQ máz egy extra réteg ízt ad neki. Ez az étel kiváló választás grillezésekhez, családi vacsorákhoz vagy akár egy baráti összejövetelre is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 15 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1500 g Csirkecomb (alsó és felső)
15 g Durva szemű só
10 g Frissen őrölt fekete bors
5 g Fokhagymapor
5 g Füstölt paprika
15 g Barna cukor
120 ml BBQ szósz
30 ml Olívaolaj
30 ml Almaecet
500 g Faszén vagy fa a füstöléshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat hideg vízzel átmossuk, majd papírtörlővel alaposan leszárítjuk, hogy a fűszerek jobban tapadjanak.

    A bőr alatt is érdemes fellazítani a húst, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    2

    Egy kis tálban összekeverjük a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. A keverékkel alaposan bedörzsöljük a csirkecombokat.

    A fűszereket érdemes előző este elkészíteni és a húst is bedörzsölni, így az ízek jobban összeérnek.

    3

    A füstölőt 110°C-ra előmelegítjük. A faszenet vagy fát egyenletesen elosztjuk a füstölőben, hogy hosszú és egyenletes füstöt biztosítsunk.

    A hőmérsékletet érdemes stabilan tartani a füstölés teljes ideje alatt. Használj digitális hőmérőt a pontos méréshez.

    4

    A csirkecombokat egyenletesen elhelyezzük a füstölőrácson, és lassú tűzön füstöljük körülbelül 2,5-3 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet eléri a 75°C-ot.

    A füstölés közben ne nyitogasd gyakran a füstölőt, mert az befolyásolja a hőmérsékletet és a füstölési időt. A belső hőmérsékletet húshőmérővel ellenőrizd.

    5

    Az utolsó 30 percben megkenjük a combokat almaecettel, hogy a bőr ropogósabb legyen és enyhén karamellizálódjon.

    Az almaecet helyett használhatsz almaecet és víz keverékét is (1:1 arányban), ha nem szeretnéd, hogy túl savanyú legyen.

    6

    A füstölés utolsó 10 percében egy ecsettel vékonyan megkenjük a BBQ szósszal, majd hagyjuk, hogy a máz kissé rákaramellizálódjon a húsra.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, csökkentsd a hőmérsékletet.

    7

    A kész csirkecombokat levesszük a füstölőről, és 10 percig pihentetjük, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

    A pihentetéshez takard le a combokat alufóliával, hogy ne hűljenek ki.

    8

    Frissen tálaljuk grillezett zöldségekkel, salátával vagy sült burgonyával. Extra BBQ szószt is kínálhatunk mellé.

    A csirkecombokat tálalás előtt locsoljuk meg egy kevés mézzel, hogy még fényesebbek és ízletesebbek legyenek.