A csirkecombokat hideg vízzel átmossuk, majd papírtörlővel alaposan leszárítjuk, hogy a fűszerek jobban tapadjanak.
A bőr alatt is érdemes fellazítani a húst, hogy a fűszerek jobban átjárják.
Egy kis tálban összekeverjük a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. A keverékkel alaposan bedörzsöljük a csirkecombokat.
A fűszereket érdemes előző este elkészíteni és a húst is bedörzsölni, így az ízek jobban összeérnek.
A füstölőt 110°C-ra előmelegítjük. A faszenet vagy fát egyenletesen elosztjuk a füstölőben, hogy hosszú és egyenletes füstöt biztosítsunk.
A hőmérsékletet érdemes stabilan tartani a füstölés teljes ideje alatt. Használj digitális hőmérőt a pontos méréshez.
A csirkecombokat egyenletesen elhelyezzük a füstölőrácson, és lassú tűzön füstöljük körülbelül 2,5-3 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet eléri a 75°C-ot.
A füstölés közben ne nyitogasd gyakran a füstölőt, mert az befolyásolja a hőmérsékletet és a füstölési időt. A belső hőmérsékletet húshőmérővel ellenőrizd.
Az utolsó 30 percben megkenjük a combokat almaecettel, hogy a bőr ropogósabb legyen és enyhén karamellizálódjon.
Az almaecet helyett használhatsz almaecet és víz keverékét is (1:1 arányban), ha nem szeretnéd, hogy túl savanyú legyen.
A füstölés utolsó 10 percében egy ecsettel vékonyan megkenjük a BBQ szósszal, majd hagyjuk, hogy a máz kissé rákaramellizálódjon a húsra.
Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, csökkentsd a hőmérsékletet.
A kész csirkecombokat levesszük a füstölőről, és 10 percig pihentetjük, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
A pihentetéshez takard le a combokat alufóliával, hogy ne hűljenek ki.
Frissen tálaljuk grillezett zöldségekkel, salátával vagy sült burgonyával. Extra BBQ szószt is kínálhatunk mellé.
A csirkecombokat tálalás előtt locsoljuk meg egy kevés mézzel, hogy még fényesebbek és ízletesebbek legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.