Füstölt BBQ hátszín tálalva

Füstölt BBQ Hátszín

A füstölt BBQ hátszín egy igazi prémium BBQ fogás, amely a marhahús gazdag ízét ötvözi a füstös és szaftos textúrával. A lassú füstölés és az utólagos grillezés tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágot eredményez. A hátszín a steak kedvelők egyik legnépszerűbb választása, mivel megfelelően elkészítve rendkívül szaftos és ízletes. A tölgy, hickory vagy cseresznyefa füstje kiválóan kiemeli a marhahús természetes ízét, míg a BBQ máz egy kellemesen fűszeres és édeskés réteget ad hozzá. Ez az étel tökéletes választás BBQ partikra, elegáns vacsorákra vagy akár egy különleges hétvégi ebédre. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald grillezett zöldségekkel és egy adag sült burgonyával!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1200 g Marha hátszín
1 ek. Durva szemcséjű só
1 ek. Fekete bors (frissen őrölt)
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
1 tk. Őrölt kömény
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Olívaolaj
150 ml BBQ szósz
500 g Füstölőfa (tölgy, hickory vagy cseresznye)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hátszínt töröld szárazra papírtörlővel, majd hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 30 percig.

    A hús szobahőmérsékletre hozása egyenletesebb sütést eredményez.

    2

    Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban, majd alaposan dörzsöld be a hátszínt ezzel a keverékkel.

    A fűszereket alaposan dörzsöld be a húsba, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    3

    Locsold meg olívaolajjal, majd hagyd pihenni 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az olívaolaj segít megőrizni a hús nedvességtartalmát.

    4

    Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítja a hús egyenletes füstölését.

    5

    Helyezd a hátszínt a füstölőrácsra, és füstöld 45-60 percig, amíg a belső hőmérséklete eléri az 50-55°C-ot (medium rare).

    A füstölési idő a hús vastagságától függ. Használj maghőmérőt a pontos méréshez. A medium rare hőmérséklet ideális a hátszínhez.

    6

    Vedd ki a hátszínt a füstölőből, és hagyd pihenni 10 percig.

    A pihentetés lehetővé teszi, hogy a hús szaftjai egyenletesen eloszoljanak.

    7

    Egy forró grillrácson vagy serpenyőben süsd le minden oldalát 1-2 percig, hogy szép kérget kapjon.

    A hirtelen sütés segít megőrizni a hús szaftosságát és ízét.

    8

    Kenj rá vékony rétegben BBQ szószt, majd hagyd pihenni még 5 percig.

    A BBQ szósz még tovább fokozza a hús ízét.

    9

    Szeleteld fel vékonyan, és tálald grillezett zöldségekkel vagy sült burgonyával.

    A húst a rostokra merőlegesen szeleteld, hogy könnyebb legyen rágni.