Füstölt BBQ libacomb tálalva

Füstölt BBQ Libacomb

A füstölt BBQ libacomb egy igazán különleges fogás, amely a libahús gazdag ízét ötvözi az amerikai BBQ technikával. A libahús természetes zsírja különösen jól harmonizál a füstös és karamellizált ízekkel, amelyeket a BBQ máz tesz teljessé. A liba hagyományosan az európai konyhák egyik kedvenc húsféléje, de az amerikai BBQ világában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az almafa vagy hickory füstje különösen jól kiemeli a liba természetes ízét, míg a méz és a füstölt paprika édes-füstös egyensúlyt alkot. Ez az étel tökéletes választás egy autentikus BBQ partyra, családi grillezésre vagy akár egy ünnepi asztalra. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald grillezett zöldségekkel és egy adag coleslaw salátával!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Libacomb
2 tk. Durva szemcséjű só
1 tk. Fekete bors (frissen őrölt)
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
1 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Almaecet
2 ek. Méz
200 ml BBQ szósz
500 g Füstölőfa (tölgy, hickory vagy almafa)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A libacombokat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel.

    A szárazra törlés biztosítja, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak a combokon.

    2

    Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban, majd alaposan dörzsöld be a libacombokat ezzel a fűszerkeverékkel.

    Ne sajnáld a fűszereket, a libacombok elbírják a gazdag ízeket. Ügyelj arra, hogy a combok minden oldalát egyenletesen befedd.

    3

    Hagyd a húst a hűtőben legalább 6 órán át pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A legjobb eredmény érdekében hagyd a combokat akár egy egész éjszakára is pácolódni a hűtőben.

    4

    Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.

    A hőmérséklet pontos tartása kulcsfontosságú a libacombok egyenletes füstöléséhez. Használj digitális hőmérőt a pontos méréshez.

    5

    Helyezd a libacombokat a füstölőrácsra, és füstöld 3-4 órán keresztül, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 75°C-ot.

    A füstölési idő a combok méretétől függ. A belső hőmérsékletet húshőmérővel ellenőrizd.

    6

    Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tálban.

    Kóstold meg a mázat, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalók arányát.

    7

    Amikor a hús eléri a 75°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a mázzal, majd füstöld további 30-40 percig, amíg a belső hőmérséklet eléri a 80°C-ot.

    A mázolás segít a comboknak szép színt kapni, és gazdagabb ízt biztosít.

    8

    Vedd ki a libacombokat a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.

    A pihentetés alufóliába csomagolva segít megőrizni a combok hőmérsékletét és nedvességtartalmát.

    9

    Tálald grillezett zöldségekkel, friss salátával vagy sült burgonyával.

    A füstölt libacombok remekül illenek a hagyományos magyar köretekhez.