A libacombokat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel.
A szárazra törlés biztosítja, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak a combokon.
Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban, majd alaposan dörzsöld be a libacombokat ezzel a fűszerkeverékkel.
Ne sajnáld a fűszereket, a libacombok elbírják a gazdag ízeket. Ügyelj arra, hogy a combok minden oldalát egyenletesen befedd.
Hagyd a húst a hűtőben legalább 6 órán át pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A legjobb eredmény érdekében hagyd a combokat akár egy egész éjszakára is pácolódni a hűtőben.
Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.
A hőmérséklet pontos tartása kulcsfontosságú a libacombok egyenletes füstöléséhez. Használj digitális hőmérőt a pontos méréshez.
Helyezd a libacombokat a füstölőrácsra, és füstöld 3-4 órán keresztül, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 75°C-ot.
A füstölési idő a combok méretétől függ. A belső hőmérsékletet húshőmérővel ellenőrizd.
Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tálban.
Kóstold meg a mázat, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalók arányát.
Amikor a hús eléri a 75°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a mázzal, majd füstöld további 30-40 percig, amíg a belső hőmérséklet eléri a 80°C-ot.
A mázolás segít a comboknak szép színt kapni, és gazdagabb ízt biztosít.
Vedd ki a libacombokat a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a húsban.
A pihentetés alufóliába csomagolva segít megőrizni a combok hőmérsékletét és nedvességtartalmát.
Tálald grillezett zöldségekkel, friss salátával vagy sült burgonyával.
A füstölt libacombok remekül illenek a hagyományos magyar köretekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.