A marhanyakat töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban.
A száraz pácban lévő barna cukor segít a kéreg kialakításában, de vigyázz, hogy ne égjen meg!
Dörzsöld be a húst a fűszerkeverékkel, és hagyd pihenni legalább 6 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül a hűtőben.
A hosszabb pácolási idő lehetővé teszi, hogy a fűszerek mélyebben behatoljanak a húsba, így intenzívebb lesz az íze.
Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.
A hőmérséklet pontos beállítása elengedhetetlen a sikeres füstöléshez. Használj hőmérőt a hőmérséklet ellenőrzésére.
Helyezd a marhanyakat a füstölőrácsra, és füstöld 6-7 órán keresztül, amíg a külső kérge megszilárdul és a belső hőmérséklet eléri a 75°C-ot.
A füstölési idő függ a hús vastagságától és a füstölő hőmérsékletétől. Figyeld a hús belső hőmérsékletét!
Spriccelj rá almaecetes vizet 1-2 óránként, hogy megőrizd a nedvességtartalmát és elősegítsd a kéreg kialakulását.
Az almaecetes víz segít abban, hogy a hús ne száradjon ki a hosszú füstölési idő alatt.
Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tálban.
Kóstold meg a mázat, és ízesítsd tovább a saját ízlésed szerint!
Amikor a hús eléri a 75°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a mázzal, majd csomagold be hentespapírba vagy alufóliába, és tedd vissza a füstölőbe további 3-4 órára, amíg a belső hőmérséklet eléri a 93-96°C-ot.
A becsomagolás segít abban, hogy a hús puhább legyen, és a máz ne égjen meg.
Vedd ki a marhanyakat a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 45 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés elengedhetetlen ahhoz, hogy a hús szaftos maradjon. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Szeleteld vékonyan, és tálald friss kenyérrel, grillezett zöldségekkel vagy coleslaw salátával.
A marhanyak tökéletes szendvicsekhez vagy taco-hoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.