Füstölt BBQ pulled pork mustáros szósszal tálalva

Füstölt BBQ Pulled Pork Mustáros Szósszal

A füstölt BBQ pulled pork mustáros szósszal egy igazi amerikai BBQ klasszikus, amely a lassan füstölt sertéshús gazdag ízét ötvözi a pikáns, krémes mustáros BBQ szósszal. Az eredmény egy omlós, szaftos hús, amely szinte magától szálaira hullik. A pulled pork a dél-amerikai BBQ kultúrában kiemelt szerepet tölt be, és a mustáros szósz különösen népszerű a karolinai stílusú barbecue-ban. A tölgy vagy hickory füstje különleges mélységet ad a húsnak, míg a mustár, méz és almaecet tökéletes egyensúlyt teremt az ízek között. Ez az étel ideális választás BBQ partikra, családi grillezésre vagy akár egy hétvégi vacsorára. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald friss buciban pulled pork szendvicsként, vagy grillezett zöldségekkel és coleslaw salátával!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 óra
Teljes 12 óra 30 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
3000 g Sertéslapocka
3 ek. Durva szemcséjű só
2 ek. Fekete bors (frissen őrölt)
1 ek. Fokhagymapor
1 ek. Hagymapor
2 ek. Füstölt paprika
3 ek. Barna cukor
1 tk. Őrölt kömény
2 ek. Mustár (ragasztóként a kéreghez)
100 ml Almaecet
1500 g Füstölőfa (tölgy, hickory vagy cseresznye)
200 ml BBQ szósz
100 ml Dijoni mustár
2 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslapockát tisztítsd meg a felesleges zsírtól, majd kend be mustárral, hogy a fűszerkeverék jól rátapadjon.

    A mustár nem csak a fűszerek tapadását segíti elő, hanem extra ízt is ad a húsnak. Használhatsz bármilyen mustárt, de a dijoni vagy a sárga mustár a leggyakoribb.

    2

    Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, hagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és az őrölt köményt, majd alaposan dörzsöld be vele a húst.

    A fűszereket alaposan dörzsöld be a hús minden oldalára. Készíts elegendő mennyiséget, hogy mindenhol befedje a lapockát.

    3

    Melegítsd elő a füstölőt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.

    A lapockához jól passzol a hikory, a tölgy vagy a gyümölcsfák füstje. A hőmérsékletet tartsd stabilan, hogy a hús egyenletesen süljön.

    4

    Helyezd a sertéslapockát a füstölőrácsra, és füstöld 6-8 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.

    A füstölés időtartama függ a lapocka méretétől. Húshőmérővel ellenőrizd a belső hőmérsékletet. Ha a hús kérge túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    5

    Csomagold be a húst hentespapírba vagy alufóliába, majd füstöld további 3-4 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 90-95°C-ot.

    A becsomagolás során adj a hús alá egy kevés almalevet vagy vizet, hogy még szaftosabb legyen. A 90-95°C-os belső hőmérséklet garantálja, hogy a hús könnyen szálakra téphető lesz.

    6

    Vedd ki a húst a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés ideje alatt a hús hőmérséklete kiegyenlítődik, így a szaftok nem folynak ki a szeleteléskor. Letakarhatod alufóliával vagy egy törölközővel, hogy melegen tartsd.

    7

    Egy tálban keverd össze a BBQ szószt, a dijoni mustárt, a mézet és az almaecetet, majd közepes lángon főzd 5-10 percig, amíg besűrűsödik.

    A szósz ízét ízlés szerint módosíthatod. Adhatsz hozzá egy kevés chilit a pikánsabb ízért.

    8

    Tépd szálakra a sertéshúst két villa segítségével, majd locsold meg a mustáros szósszal, és keverd össze alaposan.

    A húst könnyebben tudod szálakra tépni, ha még meleg. A szószt fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl nedves a hús.

    9

    Tálald friss buciban pulled pork szendvicsként, vagy grillezett zöldségekkel és coleslaw salátával.

    A pulled pork szendvicshez kínálhatsz savanyú káposztát vagy savanyúságot is.