A sertéslapockát tisztítsd meg a felesleges zsírtól, majd kend be mustárral, hogy a fűszerkeverék jól rátapadjon.
A mustár nem csak a fűszerek tapadását segíti elő, hanem extra ízt is ad a húsnak. Használhatsz bármilyen mustárt, de a dijoni vagy a sárga mustár a leggyakoribb.
Keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, hagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és az őrölt köményt, majd alaposan dörzsöld be vele a húst.
A fűszereket alaposan dörzsöld be a hús minden oldalára. Készíts elegendő mennyiséget, hogy mindenhol befedje a lapockát.
Melegítsd elő a füstölőt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.
A lapockához jól passzol a hikory, a tölgy vagy a gyümölcsfák füstje. A hőmérsékletet tartsd stabilan, hogy a hús egyenletesen süljön.
Helyezd a sertéslapockát a füstölőrácsra, és füstöld 6-8 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.
A füstölés időtartama függ a lapocka méretétől. Húshőmérővel ellenőrizd a belső hőmérsékletet. Ha a hús kérge túl hamar barnul, takard le alufóliával.
Csomagold be a húst hentespapírba vagy alufóliába, majd füstöld további 3-4 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 90-95°C-ot.
A becsomagolás során adj a hús alá egy kevés almalevet vagy vizet, hogy még szaftosabb legyen. A 90-95°C-os belső hőmérséklet garantálja, hogy a hús könnyen szálakra téphető lesz.
Vedd ki a húst a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés ideje alatt a hús hőmérséklete kiegyenlítődik, így a szaftok nem folynak ki a szeleteléskor. Letakarhatod alufóliával vagy egy törölközővel, hogy melegen tartsd.
Egy tálban keverd össze a BBQ szószt, a dijoni mustárt, a mézet és az almaecetet, majd közepes lángon főzd 5-10 percig, amíg besűrűsödik.
A szósz ízét ízlés szerint módosíthatod. Adhatsz hozzá egy kevés chilit a pikánsabb ízért.
Tépd szálakra a sertéshúst két villa segítségével, majd locsold meg a mustáros szósszal, és keverd össze alaposan.
A húst könnyebben tudod szálakra tépni, ha még meleg. A szószt fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl nedves a hús.
Tálald friss buciban pulled pork szendvicsként, vagy grillezett zöldségekkel és coleslaw salátával.
A pulled pork szendvicshez kínálhatsz savanyú káposztát vagy savanyúságot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.