A sertĂ©sbordĂĄt megtisztĂtjuk, majd egyenletesen bedörzsöljĂŒk a durva szemƱ sĂłval, borssal, pirospaprikĂĄval, fokhagymaporral, hagymaporral Ă©s barna cukorral. Ez a szĂĄraz pĂĄc kiemeli a hĂșs termĂ©szetes ĂzĂ©t.
A bordĂĄrĂłl Ă©rdemes eltĂĄvolĂtani a hĂĄrtyĂĄt a csontok felĆl, mert az kemĂ©ny marad Ă©s nehezĂti a fogyasztĂĄst. Ezt egy kĂ©s segĂtsĂ©gĂ©vel könnyen megteheted.
A bepĂĄcolt hĂșst legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn ĂĄt pihentetjĂŒk a hƱtĆben, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek. A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt is Ă©rlelhetjĂŒk.
MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik a hĂșs, annĂĄl intenzĂvebb lesz az Ăze.
A fĂŒstölĆt 110°C-ra elĆmelegĂtjĂŒk. A faszenet vagy fĂĄt egyenletesen elosztjuk a fĂŒstölĆben, hogy hosszĂș Ă©s egyenletes fĂŒstöt biztosĂtsunk.
A gyĂŒmölcsfa (pl. alma, cseresznye) vagy a hickory fa fĂŒstje jĂłl illik a sertĂ©shez.
A sertĂ©sbordĂĄt a fĂŒstölĆbe helyezzĂŒk, Ă©s alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten 5-6 ĂłrĂĄn keresztĂŒl fĂŒstöljĂŒk. ĂrĂĄnkĂ©nt kevĂ©s almalevet permetezĂŒnk rĂĄ, hogy szaftos Ă©s Ăzletes maradjon.
Az almalĂ© segĂt megĆrizni a hĂșs nedvessĂ©gtartalmĂĄt Ă©s finom Ăzt ad.
A glazĂșr elkĂ©szĂtĂ©sĂ©hez egy kis lĂĄbasban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzĂĄ az aprĂtott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsuk illatosra. ĂntsĂŒk hozzĂĄ a mĂ©zet Ă©s a BBQ szĂłszt, majd alacsony lĂĄngon fĆzzĂŒk 3-5 percig, amĂg sƱrƱ ĂĄllagĂș lesz.
A glazĂșrt kĂłstold meg Ă©s ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be az Ă©dessĂ©gĂ©t Ă©s a fokhagyma mennyisĂ©gĂ©t.
A fĂŒstölĂ©si idĆ vĂ©ge felĂ©, az utolsĂł 30 percben kenjĂŒk rĂĄ a fokhagymĂĄs glazĂșrt a sertĂ©sbordĂĄra, majd hagyjuk, hogy a fĂŒstölĆben karamellizĂĄlĂłdjon.
A glazĂșrt több rĂ©tegben is felviheted, hogy intenzĂvebb legyen az Ăze Ă©s szebb a szĂne.
Amikor a hĂșs elĂ©ri a 90-95°C belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet, levesszĂŒk a fĂŒstölĆrĆl, majd alufĂłliĂĄba csomagolva legalĂĄbb 30 percig pihentetjĂŒk, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetĂ©s segĂt megĆrizni a hĂșs szaftossĂĄgĂĄt.
A pihentetĂ©s utĂĄn a sertĂ©sbordĂĄt szeleteljĂŒk Ă©s tĂĄlaljuk frissen kĂ©szĂtett BBQ szĂłsszal vagy kedvenc körettel.
A bordĂĄt a csontok mentĂ©n szeleteld fel, Ăgy könnyebb lesz fogyasztani. A BBQ szĂłsz Ăze legyen harmonikus a fokhagymĂĄs glazĂșrral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.