BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
A vaddisznĂł bordĂĄt mosd meg, töröld szĂĄrazra, majd tĂĄvolĂtsd el a hĂĄrtyĂĄt a csontos oldalĂĄrĂłl egy Ă©les kĂ©ssel vagy papĂrtörlĆ segĂtsĂ©gĂ©vel.
A hĂĄrtya eltĂĄvolĂtĂĄsa biztosĂtja, hogy a fƱszerek jobban behatoljanak a hĂșsba, Ă©s a borda omlĂłsabb legyen. A papĂrtörlĆvel könnyebb megfogni a hĂĄrtyĂĄt.
Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ćrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd dörzsöld be vele a hĂșst alaposan.
A barna cukor segĂt a borda karamellizĂĄlĂłdĂĄsĂĄban, Ă©s Ă©des-sĂłs Ăzt kölcsönöz neki.
Locsold meg olĂvaolajjal, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
Ha van rĂĄ idĆd, hagyd a bordĂĄt akĂĄr több ĂłrĂĄn ĂĄt is pĂĄcolĂłdni a hƱtĆben, hogy mĂ©g intenzĂvebb Ăzeket kapj.
MelegĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ fĂŒstölĆfĂĄt a kĂvĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.
A hĆmĂ©rsĂ©klet pontos betartĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a hĂșs egyenletes ĂĄtsĂŒlĂ©sĂ©hez Ă©s a kiszĂĄradĂĄs elkerĂŒlĂ©sĂ©hez. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt a fĂŒstölĆben/grillen.
Helyezd a bordĂĄt a fĂŒstölĆrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 4-5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg a hĂșs omlĂłs lesz, Ă©s a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 85°C-ot.
A fĂŒstölĂ©s sorĂĄn idĆnkĂ©nt ellenĆrizd a hĂșs belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t egy hĂșshĆmĂ©rĆvel. Ha a hĂșs tĂșl gyorsan barnul, lazĂĄn takard le alufĂłliĂĄval.
Egy kis lĂĄbasban olvaszd meg a mĂ©zet, majd add hozzĂĄ a BBQ szĂłszt Ă©s az almaecetet. Keverd össze, Ă©s közepes lĂĄngon fĆzd 5 percig, hogy a mĂĄz sƱrƱsödjön.
A mĂ©z Ă©des Ăzt Ă©s ragacsos ĂĄllagot ad a mĂĄznak, az almaecet pedig kiegyensĂșlyozza az Ă©dessĂ©get.
Amikor a borda elĂ©ri a 80°C-os belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a BBQ-mĂĄzzal, majd fĂŒstöld tovĂĄbbi 30 percig, hogy a mĂĄz karamellizĂĄlĂłdjon.
A måzat egyenletesen kend fel a bordåra, és figyelj, hogy ne égjen meg.
Vedd ki a bordĂĄt a fĂŒstölĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetĂ©s sorĂĄn a hĂșsrostok ellazulnak, Ăgy a hĂșs szaftosabb marad. Takard le lazĂĄn alufĂłliĂĄval, hogy melegen tartsd.
Szeleteld fel a csontok mentén, és tålald grillezett zöldségekkel vagy friss coleslaw salåtåval.
A bordåt a csontok mentén könnyen fel tudod szeletelni egy éles késsel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.