Füstölt BBQ vaddisznócomb tálalva

Füstölt BBQ Vaddisznócomb

A füstölt BBQ vaddisznócomb egy különleges fogás, amely a vadhús gazdag ízét ötvözi a klasszikus amerikai BBQ technikával. A lassú füstölés révén a vaddisznóhús omlós és szaftos marad, miközben a BBQ máz egyedi, édes-füstös ízt ad neki. A vadhús hagyományosan népszerű az európai konyhákban, de az amerikai BBQ világában is egyre nagyobb teret hódít. A cseresznyefa vagy hickory füstje különösen jól kiemeli a vaddisznó természetes ízét, míg a méz és a füstölt paprika egyedülálló kombinációt alkot. Ez az étel ideális választás egy autentikus BBQ partyra, családi grillezésre vagy akár egy ünnepi asztalra. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald grillezett zöldségekkel és egy adag coleslaw salátával!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 9 óra
Teljes 9 óra 30 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2500 g Vaddisznócomb
2 ek. Durva szemcséjű só
2 ek. Fekete bors (frissen őrölt)
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
1 tk. Őrölt kömény
3 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Almaecet
2 ek. Méz
250 ml BBQ szósz
1000 g Füstölőfa (tölgy, hickory vagy cseresznye)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vaddisznócombot töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban.

    A fűszereket alaposan keverd össze, hogy egyenletes ízt kapj.

    2

    Dörzsöld be a húst a fűszerkeverékkel, és hagyd pihenni legalább 8 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül a hűtőben.

    Minél tovább pácolódik a hús, annál intenzívebb lesz az íze.

    3

    Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.

    A hőmérséklet pontos betartása kulcsfontosságú a hús egyenletes átsüléséhez és a kiszáradás elkerüléséhez. Használj hőmérőt a füstölőben/grillen.

    4

    Helyezd a vaddisznócombot a füstölőrácsra, és füstöld 5-6 órán keresztül, amíg a külső kérge megszilárdul és a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.

    A füstölés során időnként ellenőrizd a hús belső hőmérsékletét egy húshőmérővel. Ha a hús túl gyorsan barnul, lazán takard le alufóliával.

    5

    Spriccelj rá almaecetes vizet 1-2 óránként, hogy megőrizd a nedvességtartalmát és elősegítsd a kéreg kialakulását.

    Az almaecetes víz segít a hús nedvességtartalmának megőrzésében és a kéreg kialakulásában. Ne spricceld túl sűrűn, mert az akadályozhatja a kéreg kialakulását.

    6

    Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tálban.

    Kóstold meg a mázat, és ízlés szerint állítsd be az édességét és a savasságát.

    7

    Amikor a hús eléri a 75°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a mázzal, majd csomagold be hentespapírba vagy alufóliába, és tedd vissza a füstölőbe további 3-4 órára, amíg a belső hőmérséklet eléri a 90-93°C-ot.

    A becsomagolás segít a hús nedvességtartalmának megőrzésében és a gyorsabb átsülésben.

    8

    Vedd ki a vaddisznócombot a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 45 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés során a húsrostok ellazulnak, így a hús szaftosabb marad. Takard le lazán alufóliával, hogy melegen tartsd.

    9

    Szeleteld vékonyan, vagy szálakra szedve tálald friss kenyérrel, grillezett zöldségekkel vagy coleslaw salátával.

    A húst a rostokra merőlegesen szeleteld, hogy könnyebb legyen rágni. A szálakra szedéshez használj két villát.