A vaddisznócombot töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és őrölt köményt egy tálban.
A fűszereket alaposan keverd össze, hogy egyenletes ízt kapj.
Dörzsöld be a húst a fűszerkeverékkel, és hagyd pihenni legalább 8 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül a hűtőben.
Minél tovább pácolódik a hús, annál intenzívebb lesz az íze.
Melegítsd elő a füstölőt vagy a grillt 110-120°C-ra, és készíts elő füstölőfát a kívánt aroma eléréséhez.
A hőmérséklet pontos betartása kulcsfontosságú a hús egyenletes átsüléséhez és a kiszáradás elkerüléséhez. Használj hőmérőt a füstölőben/grillen.
Helyezd a vaddisznócombot a füstölőrácsra, és füstöld 5-6 órán keresztül, amíg a külső kérge megszilárdul és a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.
A füstölés során időnként ellenőrizd a hús belső hőmérsékletét egy húshőmérővel. Ha a hús túl gyorsan barnul, lazán takard le alufóliával.
Spriccelj rá almaecetes vizet 1-2 óránként, hogy megőrizd a nedvességtartalmát és elősegítsd a kéreg kialakulását.
Az almaecetes víz segít a hús nedvességtartalmának megőrzésében és a kéreg kialakulásában. Ne spricceld túl sűrűn, mert az akadályozhatja a kéreg kialakulását.
Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tálban.
Kóstold meg a mázat, és ízlés szerint állítsd be az édességét és a savasságát.
Amikor a hús eléri a 75°C-os belső hőmérsékletet, kend meg a mázzal, majd csomagold be hentespapírba vagy alufóliába, és tedd vissza a füstölőbe további 3-4 órára, amíg a belső hőmérséklet eléri a 90-93°C-ot.
A becsomagolás segít a hús nedvességtartalmának megőrzésében és a gyorsabb átsülésben.
Vedd ki a vaddisznócombot a füstölőből, és hagyd pihenni legalább 45 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés során a húsrostok ellazulnak, így a hús szaftosabb marad. Takard le lazán alufóliával, hogy melegen tartsd.
Szeleteld vékonyan, vagy szálakra szedve tálald friss kenyérrel, grillezett zöldségekkel vagy coleslaw salátával.
A húst a rostokra merőlegesen szeleteld, hogy könnyebb legyen rágni. A szálakra szedéshez használj két villát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.