Hámozd meg a fokhagymát, és vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, hogy egyenletesen eloszoljon a szószban.
A fokhagyma íze erősebb lesz, ha reszeled, mint ha aprítod. Válaszd azt a módszert, ami jobban illik az ízlésedhez.
Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát. Kevergetve pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A vajat helyettesítheted olívaolajjal is, ha szeretnéd.
Add hozzá a füstölt paprikát, és keverd gyorsan össze, hogy az íze felszabaduljon, de ne égjen meg.
A füstölt paprika lehet édes vagy csípős, attól függ, hogy milyen ízt szeretnél elérni.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, és keverd össze alaposan. Hagyd főni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsompüré helyett használhatsz sűrített paradicsomot is.
Adj hozzá az almaecetet, a barna cukrot, a sót és a borsot. Keverd jól össze, és lassan forrald fel.
Az almaecet helyett használhatsz fehérborecetet is.
Öntsd hozzá a vizet, és főzd alacsony lángon további 5 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés vizet.
Miután elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Ezután tálald húsokhoz, grillezett zöldségekhez vagy burgonyához.
A szósz remekül illik sült burgonyához és hamburgerhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.