Füstölt paprikás fokhagymás szósz tálalva

Füstölt paprikás fokhagymás szósz

A füstölt paprikás fokhagymás szósz egy gazdag és karakteres mártás, amely a spanyol és amerikai barbecue ízekből merít inspirációt. A füstölt paprika mély, füstös aromát ad a szósznak, míg a fokhagyma pikáns karaktert kölcsönöz neki. Ez a recept tökéletes választás grillezett húsok, sült krumpli vagy zöldségek mellé. Képzeld el, ahogy a füstös, fűszeres illatok belengik a konyhát, miközben a szósz lassan besűrűsödik a tűzhelyen. Az elkészítés titka, hogy a füstölt paprikát ne hevítsük túl sokáig, mert könnyen megkeseredhet. Ez a szósz garantáltan feldobja a fogásaidat, és ínycsiklandó élményt nyújt minden alkalomra.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 ek. vaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk. füstölt paprika
3 ek. paradicsompüré
1 ek. almaecet
1 ek. barna cukor
1 csipet
1 csipet őrölt bors
50 ml víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a fokhagymát, és vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, hogy egyenletesen eloszoljon a szószban.

    A fokhagyma íze erősebb lesz, ha reszeled, mint ha aprítod. Válaszd azt a módszert, ami jobban illik az ízlésedhez.

    2

    Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát. Kevergetve pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A vajat helyettesítheted olívaolajjal is, ha szeretnéd.

    3

    Add hozzá a füstölt paprikát, és keverd gyorsan össze, hogy az íze felszabaduljon, de ne égjen meg.

    A füstölt paprika lehet édes vagy csípős, attól függ, hogy milyen ízt szeretnél elérni.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, és keverd össze alaposan. Hagyd főni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsompüré helyett használhatsz sűrített paradicsomot is.

    5

    Adj hozzá az almaecetet, a barna cukrot, a sót és a borsot. Keverd jól össze, és lassan forrald fel.

    Az almaecet helyett használhatsz fehérborecetet is.

    6

    Öntsd hozzá a vizet, és főzd alacsony lángon további 5 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés vizet.

    7

    Miután elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Ezután tálald húsokhoz, grillezett zöldségekhez vagy burgonyához.

    A szósz remekül illik sült burgonyához és hamburgerhez is.